Home » Știință » China a prezentat modulul unei noi staţii spaţiale, prima din ultimii 20 de ani

China a prezentat modulul unei noi staţii spaţiale, prima din ultimii 20 de ani

Publicat: 11.11.2018
Primele componente ale Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost lansate în spaţiu în urmă cu mai bine de 20 de ani De 18 ani ea fiind locuită succesiv de echipaje. În prezent, aceasta este singura staţie spaţială funcţională, însă acest lucru se poate schimba.

China şi-a prezentat recent replica în mărime naturală a modului central al staţiei spaţiale pe care o construieşte. Conform Science Alert, programul staţiei spaţiale este denumit Tiangong ce înseamnă „Palatul din cer” .

Modulul central al competitorului lui ISS are o lungime de 17 metri şi cântăreşte aproximativ 60 de tone. În interiorul lui încap trei astronauţi. Modulul este relativ mai mic decât cel de pe ISS.

Sursa-captură Youtube

Noua staţie spaţială va permite astronauţilor să realizeze cercetări ştiinţifice din domeniul biologiei şi microgravitaţiei.

Tehnic, noua staţie va aparţine Chinei, dar vor putea lucra în interiorul ei şi astronauţi din ţările din cadrul organizaţiei Naţiunilor Unite. Construcţia va fi completă în 2022. Până acum, programul spaţial chinez a devenit cunoscut după ce prototipul laboratorului spaţial Tiangong-1 s-a prăbuşit în Pacific, la începutul lui 2018, după ce a fost pierdut controlul asupra navei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Momentul în care Staţia Spaţială MIR, a ruşilor, s-a prăbuşit în flăcări în ocean – VIDEO

Staţia Spaţială Internaţională ar putea rămâne fără echipaj după misiunea eşuată de trimitere a doi astronauţi în spaţiu

NASA are în plan construirea unei noi staţii spaţiale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase