Home » Știință » Materia întunecată ar putea să producă răni grave dacă ar avea aplicaţii militare

Materia întunecată ar putea să producă răni grave dacă ar avea aplicaţii militare

Materia întunecată ar putea să producă răni grave dacă ar avea aplicaţii militare
Publicat: 04.08.2019
Materia întunecată reprezintă 83% din masa Universului şi, din cauza faptului că nu emite sau absoarbe lumina sau radiaţiile electromagnetice, nu poate fi observată direct.

Un nou studiu legat de materia întunecată răspunde la o întrebare care ar putea fi la fel de veche precum civilizaţie umană: poate fi folosită ca armă? Iar răspunsul la această întrebare este că da, materia întunecată ar putea fi folosită ca armă, notează Futurism.

Afirmaţia că materia întunecată ar putea să se comporte într-un mod asemănător unui glonţ de mare viteză poate părea hazardată pentru că, din cauza naturii acestui tip de materie, care nu emite sau nu absoarbe lumina sau alte tipuri de radiaţii, nu poate fi manevrată sau măcar observată în prezent, existenţa acesteia fiind dovedită doar de calcul şi simulările computerizate.

Acest aspect nu l-a împiedicat să facă o cerectare pe Jagjit Singh Sidhu, doctorand al Departamentului de Fizică al Universităţii Western Reserve din Cleveland, care în lucrarea sa face distincţia între două tipuri de materie întunecată: particule subatomice întunecate şi „macro”, particule de materie întunecată care sunt conectate de către forţele nucleare puternice pentru a avea masă.

Jagjit Singh Sidhu a ales să se concentreze pe aceşti macros, despre care a teoretizat că ar putea fi extrem de periculoşi: „Coliziunea unui macro cu un corp uman ar putea rezulta în răni grave sa chiar moarte”, a scris acesta în abstactul articolului său.

„În unele cazuri, un macro a ar putea avea masa unei întregi planete”, explică Sdhu.

În momentul împactului cu un corp uman, căldura emanată de către un macro ar putea lăsa în urmă o gaură. Această perspectivă a unei morţi extrem de dureroase, dar eficientă din punct de vedere tactic, ar putea reprezenta motivul pentru care cercetătorii ar putea să se ocupe de adaptarea materiei întunecate pentru aplicaţiile militare.

Alte articole, printre care cel scris de către Katherine Freese, profesoară de Fizică a Universităţii Michigan şi expertă în astrofizică, au ajuns la concluzia că unele forme de materie întunecată, precum particulele masive cu interacţiune scăzută (Weakly Interacting Massive Particles, WIMP), nu reprezintă un pericol pentru oameni, radiaţiile emise de către aceasta fiind mult mai reduse în comparaţie cu radiaţiile de fundal pe care le experimentăm în mod obişnuit.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase