Home » D:News » Descoperire impresionantă în colecția unui muzeu american, un pește care a mâncat o broască care, la rândul ei, a mâncat un pește

Descoperire impresionantă în colecția unui muzeu american, un pește care a mâncat o broască care, la rândul ei, a mâncat un pește

Descoperire impresionantă în colecția unui muzeu american, un pește care a mâncat o broască care, la rândul ei, a mâncat un pește
Credit foto: American Museum of Natural History
Publicat: 04.12.2020

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unui computer tomograf.

O analiză realizată cu un computer tomograf (CT) de către cercetătorul Maxwell Bernt de la Muzeul American de Istorie Naturală, a dezvăluit că unul dintre peștii din colecția de ihtiologie a muzeului a mâncat, în timpul vieții sale o broască care, la rândul ei, a mâncat un pește, notează IFL Science.

Păpușa rusească neobișnuită a fost dezvăluită în scanările ulterioare care arătau scheletul broaștei în gâtul peștilor, cu scheletul unui pește mai mic în interiorul broaștei. Stratul exterior al „Catfroginnow”, așa cum a fost supranumit de cercetători, este un somn din specia Clarias stappersii. Consumul de amfibieni nu este neobișnuit pentru această specie, dar capturarea unei broaște cu rămășițele a ceea ce Bernt suspectează  că este un cipriniform, chiar reprezintă un eveniment unic.

O practică comună în domeniu

Tomografia computerizată este o tehnică de imagistică medicală care combină măsurători de raze X luate din diferite unghiuri. Rezultatul obținut este reprezentat de o serie de imagini tomografice ale unui corp sau pește, în acest caz, care pot fi stratificate și revizuite pentru a oferi o prezentare detaliată a ceea ce se întâmplă în interior, fără a fi nevoie disecarea organismului studiat.

Noile platforme de imagistică înseamnă acum că imaginile din scanările CT pot fi procesate și etichetate rapid pentru a arăta caracteristicile interne complexe și interconectate în scopuri de diagnostic sau ca parte a cercetării.

Scanările CT ale peștilor sunt o practică obișnuită în cercetările ihtiologice și, din punct de vedere istoric, oamenii au scanat tot felul de specii, de la rechini până la peștii din cele mai adânci zone ale oceanului.

La începutul acestui an, o scanare a unei pește a dezvăluit că acesta ascundea un secret sumbru, întrucât în locul limbii sale stătea un isopod parazit. Aceste crustacee se târăsc în gurile peștilor și le mănâncă limbile pentru a face loc, astfel încât să se hrănească din prada organismului pe care îl parazitează.

Citește și:

Descoperire neașteptată în Florida: un șarpe cu două capete

Descoperire uluitoare în Australia: cercetătorii au găsit o „lume pierdută” unde trăiesc animale bizare

Top 10 animale în existenţa cărora e greu de crezut. Cele mai neobişnuite încrucisări între specii. FOTO

Imagini de basm. Proiectul inedit al unui fotograf, care pozează animale sălbatice în ipostaze neobişnuite (Galerie FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase