Home » D:News » Specii de pasari aparute in premiera pe lacurile covasnene

Specii de pasari aparute in premiera pe lacurile covasnene

Specii de pasari aparute in premiera pe lacurile covasnene
Publicat: 05.09.2007
Presedintele Asociatiei Ornitologice "RARA AVIS" Covasna, Kelemen Laszlo, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca in ultima perioada au fost vazute, in premiera, pe lacurile din judet, specii de pasari de apa care pana acum nu au trait niciodata in Covasna.

Potrivit lui Kelemen, din cauza secetei din acest an, nivelul lacurilor din judet a scazut, astfel incat pe mal s-a format un nou biotop, respectiv o noua fauna de insecte care asigura hrana unor pasari care pana in prezent nu au trait niciodata in aceasta zona a tarii.

"Pe lacul de la Reci am identificat, de exemplu, egreta mica, pescarus argintiu sau bataus. In judetul Covasna, fiind o zona de munte, nu au existat niciodata aceste specii. Nu este un lucru normal ca au ajuns si in acest judet", a explicat Kelemen Laszlo.
De exemplu, egreta mica este o pasare care traieste in special in Delta Dunarii, in colonii mixte, iar pescarusul argintiu pe sfaramaturi vechi de stuf, pe plajele nisipoase, atat in Delta Dunarii, cat si in lungul litoralului.

Potrivit lui Kelemen, anul trecut, pe lacurile din judet au fost vazute si gaste salbatice, pasari care nu sunt specifice zonei. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase