Home » Cultură » 6 lucruri care se făceau în trecut şi care nu se mai fac astăzi – VIDEO

6 lucruri care se făceau în trecut şi care nu se mai fac astăzi – VIDEO

Publicat: 01.05.2017
Te-ai gândit vreodată că lucrurile pe care le faci astăzi atât de natural s-ar putea ca peste câţiva ani să devină nişte ciudăţenii?

La fel era şi acum 50 de ani, pentru că unele dintre activităţile perfect normale pentru oamenii din acele vremuri ar putea, în vremurile noastre, să atragă chiar ura celor din jur şi oprobriul public.

Există multe lucruri care acum o jumătate de secol erau la ordinea zilei, dar care astăzi nu se mai practică prea des.

1. Aceeaşi slujbă toată viaţa

Acum 50 de ani era un lucru obişnuit ca oamenii să se angajeze într-un anumit loc şi să şi iasă la pensie, după zeci de ani, de pe acelaşi serviciu. În timpurile moderne lucrurile s-au schimbat mult. Pe lângă faptul că serviciul se numeşte, mai nou, „job”, oamenii ajung să schimbe chiar şi câte 50 de locuri de muncă într-o viaţă.

2. Să trimiţi o telegramă

Pentru mesajele urgente, exista întotdeauna soluţia unei telegrame care să transmită ideea esenţială în câteva cuvinte. Printe e-mailuri şi SMS-uri, astăzi nici nu ne mai trece prin cap că am putea face aşa ceva.

3. Fumatul

Nu, fumatul nu a devenit nici astăzi o raritate. Mai nou, însă, spaţiile în care se poate fuma au devenit destul de greu de găsit. Nu la fel se întâmplau lucrurile acum 50 de ani, când puteai să fumezi oriunde.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase