Prima pagină Cultura

După 17 ani de filmări, o peliculă mult aşteptată a fost finalizată. Eşecul filmărilor a fost obiectul unui documentar

Redactia Descopera.ro | 06.07.2017 | ● Vizualizări: 841
Credit: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Filmările au fost realizate în Spania şi Portugalia. "După 17 ani am terminat filmările la „The man who killed Don Quixote", a scris cineastul în vârstă de 76 de ani pe Twitter şi Facebook.

"Muchas gracias echipei şi celor apropiaţi. Don Quijote trăieşte!", a adăugat regizorul peliculelor "Brazil" şi "Armata celor 12 maimuţe", scrie Mediafax.

O primă tentativă de adaptare a romanului lui Miguel de Cervantès, cu Johnny Depp, Jean Rochefort şi Vanessa Paradis a eşuat în anul 2000, în Spania, în urma unui şir de catastrofe.

În noua versiune actorul american Adam Driver ("Star Wars: Trezirea Forţei", "Paterson") joacă rolul unui publicitar care vine în Spania şi întâlneşte un bărbat care pretinde a fi Don Quijote (actorul britanic Jonathan Pryce). În film apare şi Olga Kurilenko.

Filmările din 2000 au fost întrerupte de o serie de ploi care au distrus decorul şi locul filmării. Actorul Jean Rochefort, care îl juca pe Don Quijote, a suferit un accident medical care l-a împiedecat să urce pe cal o perioadă îndelungată. Şi oricum filmările ar fi avut de suferit din cauza faptului că în apropiere se afla o bază NATO de pe care avioanele decolau din sfert în sfert de oră. Eşecul filmărilor a fost obiectul unui documentar, "Lost in la Mancha" (2002), de Keith Fulton şi Louis Pepe, cineaştii care ar fi trebuit să realizeze iniţial making-of-ul filmului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Don Quijote – promovat pe YouTubePovestea lui Miguel de Cervantes: sclav, puşcăriaş, ştrengar

Cercetătorii spanioli anunţă că au descoperit mormântul autorului lui Don Quijote. "Suntem convinşi"

Castilla Pe urmele lui Don Quijote

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI