Home » Cultură » Test de cultură generală. Ce țară consumă cea mai multă cafea?

Test de cultură generală. Ce țară consumă cea mai multă cafea?

Publicat: 16.11.2022

Atunci când te gândești care este țara din Europa care bea cea mai multă cafea, poate că îți vine în minte Italia. De fapt, în realitate, Finlanda este cea care se află în fruntea listei la acest capitol. Astfel, pe cap de locuitor, finlandezii consumă mai multă cafea decât orice altă națiune din întreaga lume.

Opt sau nouă cești pe zi, aceasta este norma în această țară nordică, unii localnici consumă chiar și 30 de cești de cafea pe zi, ceea ce nu este recomandat.

Se crede că această tendință a apărut din cauza frigului extrem de aici. În această zonă, temperaturile coboară până la -40 de grade Celsius, în special în partea de nord a Finlandei.

De ce beau finlandezii atât de multă cafea?

Acest lucru face ca un termos cald, sau venirea acasă la o ceașcă de cafea, să fie primitoare. Între timp, în perioada verilor scurte din această țară, dar totuși fierbinți, cafeaua rece intervine pentru a satisface pofta de cofeină.

Poate părea ciudat, așadar, că lanțurile multinaționale de cafea nu s-au impus aici. Explicația simplă este că nu este nevoie de ele – există mai mult decât suficiente lanțuri naționale, localuri independente și chiar magazine de cartier care pregătesc cafele.

Obiceiurile finlandeze în materie de cafea

Unii finlandezi beau cafea singuri, dar aici consumul de cafea este considerat mai degrabă o activitate socială.

Cafenelele sunt locuri de întâlnire ideale, iar cafeaua este aproape întotdeauna servită în timpul unei vizite.

În plus, în Finlanda, cafeaua este aproape întotdeauna servită cu prăjituri. Există chiar și un cuvânt finlandez pentru asta, kakkukahvi, care înseamnă cafea și prăjitură.

Un tip de chiflă dulce acoperită cu glazură de vanilie este un acompaniament popular, scrie Culture Trip.

Efectele negative ale consumului prea mare de cafea

Cu toate acestea, se recomandă ca oamenii să se limiteze la 28 de cești de cafea pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ patru cești de cafea pe zi. Astfel, consumul unei cantități mai mari poate provoca efecte negative asupra sănătății, în special asupra duratei de viață.

Un studiu care a evaluat 40.000 de adulți a constatat că a bea mai mult decât media de patru cești de cafea pe zi a provocat într-adevăr efecte negative asupra organismului lor.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Brazilia a recunoscut că estimările privind recoltele de cafea trebuie îmbunătățite

O crimă din 1975 a fost elucidată abia acum. Un pahar de cafea a fost cheia

5 sfaturi pentru a prepara o cafea mai bună acasă

Cum îți bei cafeaua? Secretul care poate crește durata de viață cu până la 30%, potrivit unui studiu

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase