Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este diferența dintre chimen și chimion?

Test de cultură generală. Care este diferența dintre chimen și chimion?

Publicat: 27.01.2023

Deși ambele sunt condimente des întâlnite, pot exista confuzii între cele două. Care este diferența dintre chimen și chimion?

Care este diferența dintre chimen și chimion? Chimionul este mai iute la gust, mai deschis la culoare, iar semințele sunt mai mari decât cele de chimen.

Aroma distinctivă a chimionului este puternică și are o aromă caldă datorită conținutului de ulei esențial.

Diferența dintre chimen și chimion: Chimionul

Chimionul este sămânța uscată a unei plante medicinale (Cuminum cyminum) care seamănă cu pătrunjelul. Semințele sunt folosite atât întregi, cât și măcinate, în bucătăriile multor culturi. Această rudă a feniculului și a chimenului este adesea găsită în curry, mâncăruri mexicane și pâine, dar și în unele brânzeturi și ca plantă în unele rachiuri digestive. Germanii numesc această sămânță kreuzkümmel, potrivit The Spruce Eats.

Alte tipuri de chimion includ semințele de negrilică (Nigella sativa), care este numită schwarzkümmel în germană, fiind mai strâns legată de familia de plante Ranunculus. Semințele de negrilică arată ca semințele de susan și sunt folosite adesea deasupra fladenbrot, un tip de pâine care se vinde în toată Germania în piețele turcilor.

Chimionul negru, Bunium persicum, este folosit în preparatele din Orientul Mijlociu și din India. Are formă de semilună, este maro închis și face parte din aceeași familie cu chimionul și chimenul.

Atât semințele de negrilică, cât și cele de chimion negru, au proprietăți medicinale, iar majoritatea condimentelor din familia mărar/fenicul/chimen sunt văzute drept ajutoare digestive în folclor.

Ce este chimenul?

Semințele de chimen de la planta Carum carvi, cunoscute sub numele de kümmel în germană, sunt în formă de semilună, lungi și au cinci creste palide.

Chimenul este mai comun în bucătăria germană decât chimionul și este folosit de obicei întreg, nu măcinat. Are gust și miros asemănătoare anasonului și este popular în pâine (în special pâinea de secară), brânzeturi, varză murată și legume rădăcinoase.

De asemenea, poate fi găsit în deserturi, lichioruri și ca ingredient în produse de înfrumusețare, în medicina populară și în odorizante pentru respirație.

Vă recomandăm să citiți și:

Mărci populare de ciocolată neagră conțin metale grele periculoase

Un îndulcitor popular a fost asociat cu anxietate crescută la șoareci

O dietă săracă în grăsimi ar putea fi cheia pentru a opri dezvoltarea cancerului

Postul intermitent ar putea inversa diabetul de tip 2

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase