Home » Cultură » Tiger Woods, unul dintre cei mai bogați sportivi din lume. „O cheie a succesului meu, să elaborez un plan de joc și să încerc să mă țin de el”

Tiger Woods, unul dintre cei mai bogați sportivi din lume. „O cheie a succesului meu, să elaborez un plan de joc și să încerc să mă țin de el”

Publicat: 07.06.2024

Tiger Woods, unul dintre cei mai mari și mai faimoși jucători de golf din toate timpurile, și unul dintre cei mai bogați sportivi (are o avere estimată la 800 de milioane de dolari) este deținătorul mai multor recorduri mondiale stabilite de-a lungul carierei sale profesioniste de 30 de ani.

Tiger Woods a ocupat primul loc în clasamentul oficial mondial de golf timp de 683 de săptămâni (din august 1999 până în septembrie 2004).

Este el mai tânăr jucător care a câștigat Grand Slam-ul carierei, câștigând toate cele patru campionate majore – Masters Tournament, U.S. Open, The Open Championship și PGA Championship – la vârsta de 24 de ani și 7 luni.

A fost desemnat de 11 ori Jucătorul Anului în PGA

Tiger Woods a câștigat o sumă uluitoare de bani din cariera sa de jucător de golf.  În septembrie 2021, Woods deținea recordul pentru cele mai mari câștiguri din carieră în PGA Tour, depășind 120 de milioane de dolari.

Are cele mai multe victorii într-un singur sezon din PGA Tour – nouă . S-a întâmplat în 2000.

Tiger Woods a obținut cea mai mare medie de punctaj din carieră în PGA Tour – 68,05 puncte.

Tiger Woods a fost desemnat de 11 ori Jucătorul Anului în PGA, mai mult decât orice alt jucător din istoria acestui sport, și a fost inclus de Arnold Schwarzenegger în California Hall of Fame în 2007.

În aprilie 2019, Woods a uimit lumea golfului câștigând Mastersul pentru prima dată după 14 ani, stabilind un nou record pentru cel mai lung interval între victorii în acest turneu și devenind, la 43 de ani, al doilea cel mai în vârstă jucător de golf, după Nicklaus.

Campion de mic

Tiger Woods s-a născut în Cypress, California, la 30 decembrie 1975, tatăl său, Earl Woods, ofițer al armatei, de origine afro-americană, iar mama,  Kultida Woods, originară din Thailanda.

Tiger s-a dovedit talentat la sport încă de la o vârstă fragedă, iar cel care l-a încurajat în această direcție – golful – mai târziu devenindu-i antrenor și mentor a fost chiar tatăl său. Până la vârsta de opt ani, Tiger Woods câștigase deja primul său campionat mondial de juniori la golf, obținând inclusiv trei titluri consecutive la U.S. Junior Amateur (din 1991 până în 1993). La 18 ani, Tiger Woods devenea cel mai tânăr jucător care a câștigat campionatul U.S. Amateur (în 1994).

Tiger Woods a dominat lumea golfului

După absolvirea liceului, Woods a ales să-și continue educația la Universitatea Stanford și să se alăture echipei de golf a universității. Pe parcursul celor doi ani petrecuți la Stanford, Woods a avut rezultate remarcabile  – a câștigat mai multe titluri universitare și a fost Jucătorul anului NCAA atât în 1995, cât și în 1996, performanțe care au atras atenția asupra sa și l-au clasat în vârful topului celor mai talentați jucători de golf ai generației sale.

Tiger Woods a devenit profesionist în 1996. A câștigat primul său eveniment din PGA Tour, Las Vegas Invitational, la al cincilea său meci la profesioniști. În 1997, a câștigat primul său campionat major, turneul Masters, cu o diferență record de 12 lovituri, devenind cel mai tânăr jucător care a câștigat Masters la vârsta de 21 de ani.

De la sfârșitul anilor 1990 până la începutul anilor 2000, Tiger Woods a dominat lumea golfului. A câștigat numeroase turnee, adjudecându-și un total de 15 campionate, inclusiv patru turnee Masters, trei campionate U.S. Open, trei campionate Open și patru campionate PGA.

Unul dintre cei mai bogați sportivi din lume

Ce poți face pentru a te perfecționa este să înveți atât din aspectele pozitive cât și negative rezultate din experiențele tale și să le aplici în viitor. Să știi ce ai făcut bine, dar și ce a fost greșit. (Tiger Woods)

În 2019, Tiger Woods și-a asigurat cea de-a 15-a victorie în cadrul campionatului din Turneul Masters, o victorie care a marcat una dintre cele mai mari reveniri din istoria sportului.

Tiger Woods este considerat unul dintre cei mai bogați sportivi din lume, contractele de sponsorizare cu companii importante precum Nike, Rolex și Bridgestone contribuind semnificativ la averea sa. Potrivit Forbes, Woods a devenit primul sportiv care a atins pragul de un miliard de dolari în carieră, în 2009.

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști de golf

Este jucătorul de golf cu cele mai mari venituri și cel mai bine plătit din toate timpurile, cu o avere netă totală de 800 de milioane de dolari. În topul celor mai bogați sportivi din lume se află pe locul 6 (n.red la momentul redactării articolului), după Dawayne Johnson, Anna Kasprzak, Ion Țiriac, Vince McMahon și Michael Jordon.

Tiger Woods Tiger Woods, unul dintre cei mai de succes și mai cunoscuți jucători profesioniști de golf din istorie, s-a confruntat cu provocări semnificative din cauza unor leziuni la spate avute de-a lungul carierei. Problemele cu spatele au început în 2014 și au necesitat mai multe intervenții chirurgicale, afectându-i capacitatea de a concura la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, Woods a avut o revenire remarcabilă în 2019, câștigând turneul Masters pentru prima dată după 14 ani și marcând unul dintre cele mai memorabile momente din cariera sa. Atunci, a stabilit un nou record pentru cel mai lung interval între două victorii în acest turneu și a devenit, la 43 de ani, al doilea cel mai în vârstă jucător de golf, după Nicklau. Woods a continuat să scrie istorie când a câștigat Campionatul Zozo mai târziu în același an. Aceasta a fost a 82-a sa victorie în circuit, egalând recordul lui Sam Snead, scrie britannica.com.

A fost implicat într-un accident de mașină

În ianuarie 2021, Woods a anunțat că a suferit a cincea operație la spate, declarând că sunt șanse destul de mici de a reveni în circuitul competițiilor, până în aprilie aceluiași an. O lună mai târziu, în februarie, Tiger Woods a fost implicat într-un accident de mașină care a necesitat reconstrucția chirurgicală a piciorului drept, iar la nouă luni de la accident, într-o conferință de presă, Woods afirmând că este posibil să nu mai concureze în circuitul profesionist. Cu toate acestea, în aprilie 2022 a revenit în circuitul PGA, participând la Masters. Deși a reușit să se califice, scrie britannica.com, Woods a dat semne că eforturile despuse pentru menținerea în top aproape îl depășesc. O lună mai târziu, s-a înscris la PGA Championship, dar s-a retras după runda a treia. Mai târziu, în 2022, a ratat calificarea la British Open (Open Championship). Woods a revenit la Masters în 2023 și a reușit să se califice pentru a 23-a oară, un record. Cu toate acestea, dificultățile sale au continuat, iar el s-a retras în timpul turului al treilea din cauza unei accidentări.

Laureat al mai multor distincții, Woods a primit Medalia prezidențială a libertății din partea președintelui american Donald Trump în 2019. Ulterior, el a fost subiectul documentarului TV Tiger (2021).

„Trăiește-ți propria viață”

Părinții m-au învățat să nu țin cont niciodată de așteptările altora. Trăiește-ți propria viață și trăiește la înălțimea așteptărilor tale. (Tiger Woods)

În ceea ce privește viața personală, Tiger Woods s-a căsătorit în 2004 cu Elin Nordegren, un model suedez, devenind părinții a doi copii, pentru ca în 2010 să divorțeze din cauza infidelităților lui Woods. Între 2013 și 2015, a fost implicat într-o relație cu  Lindsey Vonn, campioană olimpică la schi alpin, apoi cu Erica Herman, managerul unuia dintre restaurantele lui Tiger, despre care declarase că a fost un sprijin important în recuperarea sa după mai multe probleme de sănătate și accidente.

Surse:

https://sportsbrief.com/tennis/30915-20-inspiring-tiger-woods-quotes-winning/

https://people.com/photos-of-tiger-woods-with-kids-charlie-and-sam-8418893

https://www.britannica.com/biography/Tiger-Woods

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sportivii medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris vor primii și premii în bani

De ce cartofii prăjiți nu vor fi serviți sportivilor din Satul Olimpic de la Paris?

Sportivul care s-a lăudat că a avut 20.000 de femei. Wilt Chamberlain, cel mai bun marcator din istoria baschetului

Billie Jean King, prima mare sportivă care a vorbit public despre orientarea sa sexuală

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Cea mai nouă teorie deplasată a lui Elon Musk: Oamenii fără adăpost nu există
Cea mai nouă teorie deplasată a lui Elon Musk: Oamenii fără adăpost nu există
Oamenii de știință avertizează Europa: Oglinzile spațiale și geoingineria solară trebuie să fie interzise
Oamenii de știință avertizează Europa: Oglinzile spațiale și geoingineria solară trebuie să fie interzise
O limbă necunoscută a fost descoperită pe o tăbliță veche de 14.000 de ani
O limbă necunoscută a fost descoperită pe o tăbliță veche de 14.000 de ani
Specialiștii recomandă extinderea limitei pentru cercetarea embrionilor umani
Specialiștii recomandă extinderea limitei pentru cercetarea embrionilor umani
Deși s-a prăbușit la începutul acestui an, elicopterul Ingenuity al NASA de pe Marte mai are un as în mânecă
Deși s-a prăbușit la începutul acestui an, elicopterul Ingenuity al NASA de pe Marte mai are un as în mânecă
Ce beneficii aduc prieteniile la distanță?
Ce beneficii aduc prieteniile la distanță?
Un progres major în tehnologie s-a întâmplat acum 900.000 de ani
Un progres major în tehnologie s-a întâmplat acum 900.000 de ani
Încheiem anul cu Bine pe Bursa Binelui
Încheiem anul cu Bine pe Bursa Binelui
Un studiu arată că cel puțin una din cinci persoane are o infecție cu transmitere sexuală
Un studiu arată că cel puțin una din cinci persoane are o infecție cu transmitere sexuală
Damian Drăghici, complet, sincer și deschis. „M-a ajutat rugăciunea” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE
Damian Drăghici, complet, sincer și deschis. „M-a ajutat rugăciunea” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE
Ce se întâmplă în creierul oamenilor care nu citesc?
Ce se întâmplă în creierul oamenilor care nu citesc?
Test de cultură generală. De ce 13 este un număr ghinionist?
Test de cultură generală. De ce 13 este un număr ghinionist?
Large Hadron Collider a găsit prima dovadă pentru cea mai grea particulă de antimaterie
Large Hadron Collider a găsit prima dovadă pentru cea mai grea particulă de antimaterie
Astronomii au găsit o galaxie care arată la fel ca a noastră, pe vremea când Universul avea 600 de milioane de ani
Astronomii au găsit o galaxie care arată la fel ca a noastră, pe vremea când Universul avea 600 de milioane de ani
Lumea s-ar putea confrunta cu o nouă pandemie dacă un virus se va transmite de la cai la oameni
Lumea s-ar putea confrunta cu o nouă pandemie dacă un virus se va transmite de la cai la oameni
„Nu suntem pregătiți pentru ceea ce ne așteaptă”, avertizează șeful NATO
„Nu suntem pregătiți pentru ceea ce ne așteaptă”, avertizează șeful NATO
Nichita Stănescu, geniul răsfăţat de Ceauşeşti care a consumat alcool până a murit. „A făcut şi el un pact cu diavolul”
Nichita Stănescu, geniul răsfăţat de Ceauşeşti care a consumat alcool până a murit. „A făcut şi el un pact cu diavolul”
De ce trebuie să vindem motorină, energie și gaz la preţuri conform UE?
De ce trebuie să vindem motorină, energie și gaz la preţuri conform UE?