Home » D:News » Cum arată maşina supersonică. Este o „rachetă” care poate depăşi 1.600 de km/h GALERIE FOTO+VIDEO

Cum arată maşina supersonică. Este o „rachetă” care poate depăşi 1.600 de km/h GALERIE FOTO+VIDEO

Publicat: 08.06.2015
Maşina supersonică Bloodhound SCC, care îşi propune să spulbere orice record de viteză, a ajuns în România.

Bloodhound SSC a fost proiectată pentru a atinge o viteză de 1.609 km/h, mult peste actualul record mondial de viteză de 1.228 km/h. Maşina supersonică dispune de trei centrale de forţă, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid  NAMMO şi un motor de maşină de curse de 750 bhp, care acţionează pompa oxidantului rachetei. Acestea generează împreună echivalentul a 135.000 CP, egal cu 180 maşini F1.

FOTO: Bloodhound SCC/Castrol    FOTO: Bloodhound SCC/Castrol

„Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambiţios care ne ajută pe noi oamenii să mergem înainte. Să vrem mai mult”, a declarat Tony Parraman, inginier proiectant al Bloodhound SSC, potrivit unui comunicat Castrol.

Sursă: YouTube

FOTO: Bloodhound SCC/Castrol    FOTO: Bloodhound SCC/Castrol

”Bloodhound SSC este o maşină la care se lucrează de mai bine de 9 ani şi vorbim atât în termeni de design, cât şi de construcţie propriu-zisă. După ce maşina supersonică va doborî recordul mondial la viteză, ea va deveni centrul unui mare proiect educaţional pentru ca şi alţii sa poată scrie istoria”, adaugă Parraman.

FOTO: Bloodhound SCC/Castrol    FOTO: Bloodhound SCC/Castrol

FOTO: Bloodhound SCC/Castrol    FOTO: Bloodhound SCC/Castrol

Echipa care lucrează cu maşina supersonică a căutat pe tot globul un loc ideal unde ar putea să o testeze. Acest spaţiu trebuie să aibă cel puţin 19,3 km, o lăţime de 3 kilometri şi să fie perfect plat. În cele din urmă a fost selectat în acest scop deşertul din Hakskeen Pan din Africa de Sud.

Testele cu Bloodhound vor începe în această toamnă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase