Home » D:News » Provoacă turbulenţele prăbuşirea unui avion? Un pilot oferă răspuns la cele mai frecvente întrebări ale pasagerilor cu frică de zbor

Provoacă turbulenţele prăbuşirea unui avion? Un pilot oferă răspuns la cele mai frecvente întrebări ale pasagerilor cu frică de zbor

Provoacă turbulenţele prăbuşirea unui avion? Un pilot oferă răspuns la cele mai frecvente întrebări ale pasagerilor cu frică de zbor
Publicat: 25.03.2017
Pilotul Chris Foster a oferit răspunsul unora dintre cele mai cunoscute curiozităţi despre călătoriile cu avionul.

Toate persoanele care au zburat cu avionul şi-au pus aceste întrebări, conform The Mirror. Pilotul Chirs Foster a răspuns acestor întrebări care le provoacă îngrijorare persoanelor cu frică de zbor. 

Ce se întâmplă dacă laşi din greşeală un dispozitiv mobil pornit?

În prezent, sistemele de control ale avioanelor sunt foarte sofisticate, iar un singur dispozitiv nu ar trebui să provoace interferenţe. Această regulă a fost implementată înainte de apariţia noilor tehnologii. În prezent, legile devin mult mai permisibile. 

Poate fi deschisă uşa avionului în timpul zborului?

Nu. Avionul este presurizat, iar uşile devin ,,dopuri” care previn deschiderea lor până în momentul în care presiunea ajunge din nou la nivelul normal. 

Pot provoca turbulenţele prăbuşirea unui avion?

Şansele ca turbulenţele să prăbuşească un avion sunt extrem de mici. Acestea pot crea disconfort, dar nu reprezintă un pericol. Avioanele sunt proiectate să reziste la tulburenţe de câteva ori mai puternice de cele pe care probabil le-a experimentat cineva în timpul vieţii.

Este posibil ca motorul unui avion să se oprească în timpul zborului?

Motorul avionului s-ar putea opri, dar şansele sunt extrem de mici, deoarece inginerii menţin calitatea motoarelor. Majoritatea piloţilor nu experimentează oprirea unui motor, în zbor, pe timpul întregii cariere. 

De ce trebuie masa aşezată în poziţie verticală în timpul decolarii şi aterizării?

Acţiunea face parte din planul de siganţă, în cazul în care decolarea trebuie abandonată din anumite motive, masa pliabilă ar putea provoca răni grave dacă ar rămâne deschisă. 

De ce trebuie să fie trase parasolarele ?

În cazul evacuării aeronavei, membrii echipajului trebuie să fie siguri că zona din afara avionului este sigură. Parasolarele ridicate le permit acestora să aibă o vizibilitate mai bună în cazul accudentelor. 

De ce sunt stinse luminile înainte de decolare?

Piloţii sting luminile înainte de decolările pe timp de noapte pentru ca ochii pasagerilor cât şi ai echipajului să se poată acomoda cu lumina. 

Ce se întâmplă dacă pilotul se îmbolnăveşte în timpul zborului?

Pe tot parcursul zborului există doi piloţi, în cazul îmbolnăvirii pilotului, copilotul preia rolul de căpitan. Copilotul este la fel de bine pregătit precum pilotul în ciuda miturilort false. De asemenea, membrii echipajului sunt antrenaţi pentru a acorda primul ajutor. 

Ce se întămplă atunci când avionul este lovit de fulger?

Aeronavele sunt construite pentru a rezista la posibila lovitură a unui fulger şi a altor interferenţe ale vremii. De asemenea, piloţii utilizează instrumente pentru evitarea zonelor cu vreme nefavorabilă. 

Este mai sigur să zbori pe timp de noapte sau ziua?

Nu există nicio diferenţă.

Cât de mult se pot apropia două avioane fără vreun pericol?

Distanţa dintre aeronave trebuie să fie de 304,80 de metri.

Piloţii pot asculta muzică sau mânca în timpul zborului?

În timpul decolării şi al aterizării, pilotul şi copilotul sunt atenţi la aeronavă. În cazul zborurilor lungi, piloţii se pot relaxa, dar mereu trebuie monitorizată aparatura. 

Uneori semnul centurii de siguranţă se aprinde fără niciun motiv. De ce întâmplă acest lucru?

Este doar o metodă de prevenţie, probabil am fost anunţaţi că o altă aeronavă a trecut prin turbulenţe în zona spre care ne îndreptăm. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase