Home » D:News » Efectele unei partide de sex durează 48 de ore şi asta nu e tot

Efectele unei partide de sex durează 48 de ore şi asta nu e tot

Publicat: 25.03.2017
Efectele unei partide de sex durează 48 de ore şi asta nu e tot
Efectele unei partide sexuale pot fi resimţite timp de 48 de ore de la terminarea actului, afirmă cercetătorii.

În urma relaţiilor intime este eliberată oxitocina, până în prezent cercetătorii nu au ştiut cât timp durează efectul acestui hormon, notează Mail Online. 

Cercetătorii din cadrul Universităţii Florida au concluzionat că senzaţia oferită de eliberarea oxitocinei durează până la două zile şi ajută la îmbunătăţirea relaţiilor pe termen lung. 

În cadrul studiului au fost implicate 214 cupluri proaspăt căsătorite, fiecare persoană a fost rugată să completeze un jurnal timp de două săptămâni. În fiecare zi aceştia trebuiau să noteze dacă au avut relaţii intime. Separat, persoanele au acordat note pentru cât de satisfăcătoare consideră că este viaţa lor sexuală, cât de mulţumiţi sunt de parteneri şi de relaţia pe care o au. 

De asemenea, au notat şi calitatea mariajului la începutul şi la şase luni după studiu. 

În timpul celor 14 zile de studiu, majoritatea cuplurilor au afirmat că au întreţinut relaţii intime de patru ori, în medie o dată la trei sau patru zile. Însă nivelul satisfacţiei a fost resimţit pe o perioadă mai lungă. Persoanele care au avut relaţii sexuale într-o anumită zi au resimţit satisfacţia pe parcursul a două zile. Acelaşi rezultat a fost observat la toţi participanţii indiferent de vârstă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase