Home » Știință » 55 de beneficii pentru sanatate aduse de sex

55 de beneficii pentru sanatate aduse de sex

Publicat: 13.04.2010
Nu este doar un mod extrem de placut de a petrece timpul cu partenerul de viata... sau (doar) un mod, si mai placut, de a arde caloriile. Sexul are, dupa cum o spun de ceva vreme multi medici si cercetatori, numeroase beneficii asupra sanatatii. Consumarea actului este mai mult decat simpla placere. O buna sanatate sexuala o poate imbunatati semnificativ pe cea fizica. Iar impreuna, acestea ofera un confort psihic de bun augur si o gandire pozitiva.

Elimina stresul si atenueaza depresia! Stresul este un inhibitor ucigator atat pentru femei, cat si pentru barbati. Beneficiile sexului in eliminarea stresului si pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate. In cazul barbatilor, ejacularea destinde sistemul nervos si stimuleaza eliberarea de endorfine, substante ale placerii secretate de creier. In cazul femeilor, absorbtia spermei functioneaza ca un antidepresiv natural si ajuta la eliminarea stresului. Indivizii deprimati si foarte stresati tind sa aiba mai putine contacte sexuale. Acest lucru, sunt de parere unii doctori, este tocmai opus la ceea ce ar trebui sa faca, o capcana in care cei nefericiti nu trebuie sa cada, tocmai pentru ca isi refuza, de buna voie, leacul.

Domoleste durerea! Tandreturile si sexul in afara dormitorului, adica in alte locuri decat cele conventionale pentru acest gen de activitate intima, reprezinta o buna strategie de mentinere a scanteii pasiunii unui cuplu. Cei mai multi nu isi pot duce jumatatea pe o insula pustie, pentru o evadare romantica, insa acest lucru nu este necesar pentru obtinerea unui alt beneficiu al sexului: indepartarea durerii. Cel mai eficient analgezic creat vreodata este orgasmul. Cantitatea uriasa de endorfine (substante cu o structura chimica similara cu cea a morfinei) eliberata de aceasta reactie fiziologica in corpul uman, are efectul de a atenua consistent orice durere trupeasca. De asemenea, o idee buna este sexul in apa, intrebuintat in multe terapii. Nu necesita o insula pustie si nici cheltuieli. Daca sexul este bun si orgasmul si mai bun, sexul orgasmic in apa va indeparta orice durere cu mana.

Ajuta la uitarea problemelor si sporeste bucuria! Datoriile la banci iti dau dureri de cap, iar facturile se aduna? Problemele financiare provoaca animozitati in majoritatea cuplurilor. Preferabil, inainte ca lucrurile sa degenereze spre replici nedorite si reactii necontrolate, partenerii ar trebui sa faca sex. Pentru ca sexul ne ajuta sa uitam de probleme. De asemenea, imbunatateste intimitatea, ofera un bun tonus dispozitiei si sporeste imaginatia. O partida obisnuita cu partenerul ar putea fi de ajuns pentru a calma spiritele si a stimula starea de multumire si bucurie. Poate ca nu va rezolva problema banilor, insa reglarea diferentelor intr-o placuta incolacire orizontala s-a dovedit a oferi acelasi nivel de satisfactie unui cuplu, echivalent cu obtinerea unui venit suplimentar de 100.000 de dolari pe an. Stiintific.

Modeleaza silueta si intretine sanatatea cardiovasculara! O alta strategie de mentinere a scanteii este… „sexul sportiv”. Dragostea vulcanica, actul sexual in care se lasa cu rostogoliri, rasuciri si controrsionari, cu miscare multa adica, poate arde pana la 700 de calorii. In acelasi timp, sexul mai potolit si mai putin viguros poate produce arderi de cel putin 200 de calorii. Este, cu certitudine, cea mai buna metoda de mentinere a siluetei sau de pierdere in greutate; reprezinta arderea caloriilor in cel mai placut mod. In plus, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa stie ca, fiind pasionale cu partenerii lor, le pot proteja si intari inimile. Sexul scade presiunea arteriala si sporeste sanatatea cardiaca, reducand riscul infarctului. Totodata, creste forta, flexibilitatea si tonusul muscular. Ar putea fi chiar un bun tratament de prevenire a atacurilor cerebrale.

Orgasmul = 10 leacuri medicale naturiste! Contrar obiceiului puternic vehiculat, migrenele nu reprezinta deloc un motiv pentru a evita sexul, ci, dimpotriva, o scuza foarte bune de a-l face cat mai repede, pentru a scapa de durerea de cap. Tot sexul este, practic, leacul pentru raceala comuna, „aspirina saracului”, asa cum mai este impamantenit la romani. Activitatea sexuala nu stimuleaza doar endorfinele, generoase in a da senzatii placute, dar si anticorpii, care protejeaza organsimul impotriva gripei si a racelii. Sexul consumat o data pe saptamana produce niveluri cu pana la 30% mai ridicate de imunoglobulina A, intarind sistemul imunitar si combatand mai eficient bolile.

Potenteaza simturile! Sexul poate elibera un nas infundat, fiind un antihistaminic natural. Poate ajuta chiar la combaterea febrei si a astmului. Dupa zbaterea pe sub cearsafuri, hormonul denumit prolactina genereaza noi neuroni in lobul olfactiv al creierului. Aceasta inseamna ca, dupa „dansul la orizontala”, simtul mirosului este mai ascutit. De fapt, dupa o partida de sex, toate simturile umane sunt potentate, inclusiv papilele gustative. In plus, ajuta la dantura, atat la culoarea alba cat si la consistenta sanatoasa. Ingrediente mai naturale decat mineralele din sperma, ca zincul si calciul, nu pot fi obtinute, iar acestea s-au dovedit a combate cariile. Seleniul, un alt ingredient spermatic, ar putea avea un oarecare rol in lupta impotriva cancerului.

De ce este sexul bun pentru ea? Oferirea unor partide satisfacatoare de sex partenerelor le poate intretine sanatatea reproductiva. Cu cat o femeie are parte de mai mult sex, cu atat va produce mai multi hormoni responsabili de libido. Altfel spus, un numar mai mare de contacte sexuale starneste o si mai mare dorinta pentru sex. A face dragoste poate creste nivelul de estrogen al organismului femeii, care protejeaza impotriva osteoporozei si a Alzheimerului. De asemenea, sexul poate preveni endometrioza la femei. Doamnele si domnisoarele care au parte de sex macar o data pe saptamana poseda cicluri menstruale mai regulate decat acelea care se bucura mai rar de acest gen de activitate. Sexul promoveaza fertilitatea femeilor, prin regularizarea tiparelor menstruale. Mai mult, endorfinele eliberate de organismul feminin in timpul actului coital ajuta la alinarea durerilor artritice si la usurarea crampelor musculare. In acelasi timp, daca in viata femeii urmeaza o nastere, se pare ca sperma din sistemul sau poate usura aducerea pe lume a fatului. Adica da, sexul poate ajuta o femeie sa suporte o nastere naturala, fara medicamente si calmante, si mai ales fara operatie cezariana.

Sexul reduce riscul de cancer la prostata! Tot sexul pare a fi raspunsul si pentru o prostata mai fericita si mai sanatoasa. La varste curpinse intre 20 si 30 de ani, barbatii pot reduce cu pana la 30% sansele de a face cancer la prostata daca ejaculeaza de peste cinci ori pe saptamana. Dar si cei mai varstinici pot beneficia de pe urma sexului cu frecventa ridicata, deoarece, peste 20 de orgasme / lunar sunt asociate cu un risc mult mai scazut de cancer prostatic. Cu cat climaxurile barbatului sunt mai dese, cu atat este acesta mai putin expus unei asemenea afectiuni.

Risc de cancer la san diminuat si un mai bun control al vezicii! Sexul sustine si reducerea riscului de cancer la san in cazul femeilor care nu au nascut niciodata. Un studiu a demonstrat ca, daca o femeie mareste frecventa contactelor sale sexuale, scade semnificativ posibilitatile dezvoltarii unui cancer mamar. In plus, sexul intareste muschii pelvianici, care controleaza fluxul de urina. Exercitiile Kegel se intampla in mod natural in timpul sexului, oferindu-i femeii un mai bun control al vezicii urinare.

Sexul cladeste increderea si imbunatateste intimitatea! Cand un barbat si o femeie fac dragoste, acest lucru, evident, contribuie la consolidarea si la imbunatatirea intimitatii celor doi. Sporeste si dorinta. Daca unul dintre parteneri nu are o dorinta sexuala foarte pronuntata, cu cat va face mai mult sex cu celalalt, cu atat si-o va dori mai mult. Potrivit unor studii, nivelul de oxitocina al barbatului se potriveste cu cel al femeii dupa finalizarea actului sexual. Atunci, ambii parteneri vor fi mai predispusi sa isi doreasca tandreturi. Unii oameni, cu cat se simt mai iubiti, cu atat le creste mai mult respectul de sine. Totusi, indiferent de aceasta tendinta, starea de spirit se imbunatateste oricum multumita sexului. Atunci cand lucrurile merg foarte bine in pat, increderea de sine creste si acest lucru devine vizibil in alte aspecte ale vietii. Este, practic, ceea ce ne face mai indrazneti si mai neinhibati in ce priveste dorintele noastre sexuale.

Vindeca rani si inimi! Vindecarea poate fi privita in multe feluri. Uneori, o relatie are nevoie sa se vindece. Alteori, o persoana trebuie sa fie vindecata. Poate fi vorba de o rana sau despre o afectiune de tipul diabetului. Au existat studii care au conchis ca „sexul vindeca”. Activitatea sexuala poate contribui la refacere pana in punctul in care celulele se regenereaza, iar ranile se vindeca mai repede. Oxitocina face bine corpului in multe privinte.

Longevitate: trai lung si sex frecvent! Sexul mai este considerat si „Fantana Tineretii”. Pentru a prelungi viata si a creste vitalitatea, sexul frecvent ar putea fi un raspuns, atat pentru barbati, dar mai ales pentru femei. Sexul este benefic pentru vitalitatea barbatilor atunci cand au parte si de odihna adecvata. Pentru femei, este pur si simplu benefic; acele doamne si domnisoare care au orgasm cel putin o data pe saptamana isi scad cu 50% sansele mortalitatii comparativ cu acelea care au unul mai putin de o data pe luna. Barbatii care fac sex regulat isi reduc, de asemenea, la jumatate sansele de a suferi de un atac cerebral. Toti hormonii nostri de dupa sex ne ajuta sa cream legaturi si sa cladim incredere, dar contribuie si la combaterea imbatranirii. Cu cat mai mult orgasme, cu atat mai bine. Traiesti mai mult si esti mai flexibil. Facand sex, creste starea de bine si dipozitia de a te distra, arzand de dorinta pentru urmatoarea partida. Nu este de mirare de ce sexul este un factor de ridicare a moralului si un leac natural impotriva lipsei de chef.

Jucarii erotice pentru imbunatatirea vietii sexuale… varianta eco! Si ecologistii au nevoie de jucarii sexuale. Achizitioneaza jucari eco-sexuale si imbunatateste-ti imaginatia in acelasi timp. Exista multe tipuri de lenjerie „verde”. Exista chiar firme care produc mici vibratoare cu celule fotovoltaice, alimentate de Soare. Vopseaua de corp comestibila vine in opt arome diferite si este extrasa din fructe crescute organic. Sunt si lumanari care se topesc si se transforma in uleiuri de corp cu extract de vitamina E, avocado si migdale. Pentru cei mai perversi nu este de lepadat nici biciul fabricat manual din parti reciclate din anvelope de masina. Mai exista si inele reincarcabile pentru erectie. Aceste jucarii, asezonate cu sexul, vor ajuta la imbunatatirea imaginatiei, impiedicand rutinarea vietii sexuale.

Sexul energizeaza si stimuleaza un somn odihnitor! Aventurile pasionale pot fi atat nesabuite cat si… intelepte. Lumea este infometata de romantism. Curtoazia si cavaleria dau roade in dormitor, iar cei care le pun in aplicare nu vor regreta. Pentru femei, testosteronul pe care il absorb din sperma, este un bun energizant. Pentru barbati, cu cat fac mai mult sex, cu atat produc mai mult testosteron, factorul determinant pentru dorinta sexuala. Ambele parti obtin un imbold de energie facand sex. In acelasi timp, acesta intretine si un bun somn. Oxitocina eliberata in timpul orgasmului ajuta si ea la odihna.

Concluzia finala? Sexul este bun de la cap la coada, nu doar pentru satisfacerea fanteziilor si a dorintelor erotice, dar este chiar un panaceu, pentru trup si pentru suflet. Dragostea este limba universala pe care o vorbesc, nu doar toti oamenii, dar si toate celulele oamenilor. Nu este ca si cum cineva avea nevoie sa fie convins sa faca sex, pentru ca placerea este una acceptata de toata lumea, insa stiind si numeroasele beneficii concrete ale acestei activitati hedoniste, se pare ca nu trebuie stat pe ganduri atunci cand ocazia se iveste si „magia” se poate intampla in deplina siguranta.

Sursa: Webecoist
 

CITESTE SI:

*

DESCOPERA lumea in care traiesti:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase