Home » D:News » Cercetătorii au descoperit un detaliu surprinzător despre tulburările obsesiv-compulsive. De ce este bine să te culci devreme

Cercetătorii au descoperit un detaliu surprinzător despre tulburările obsesiv-compulsive. De ce este bine să te culci devreme

Publicat: 25.06.2017
O echipă de savanţi de la Universitatea Binghamton a găsit o legătură între ora târzie de culcare şi lipsa controlului asupra gândurilor şi comportamentului obsesiv.

Profesorul de psihologie Meredith E. Coles şi absolventa Jessica Schubert au monitorizat 20 de indivizi diagnosticaţi cu tulburare obsesiv-compulsivă şi 10 indivizi care prezintă simptome ale acestei tulburări în timpul unei săptămâni. Participanţii au descris în jurnale gradul de control asupra comportamentului şi gândurilor obsesive pe care le percepeau aceştia, scrie Science Daily.

Cercetătorii au descoperit că timpul de somn din noaptea precedentă a influenţat semnificativ capacitatea participanţilor de a-şi controla tulburarea în ziua următoare.

În medie, participanţii au mers la culcare la ora 12:30, 40% dintre aceştia, care aveau şi tulburări ale somnului, mergeau la culcare în jurul orei 03:00.

Schubert susţine că „o posibilitate este controlul impulsurilor. Cauza care duce la lipsa capacităţii de a-ţi controla gândurile şi comportamentul poate fi ora târzie a începerii odihnei”.

Coles precizează că „a fost surprinzător pentru mine că diferenţa pare să aibă o legătură strânsă cu o componentă al ritmului circadian din timpul somnului. Astfel, putem spune că sunt anumite consecinţe negative ale orei greşite a odihnei”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tulburarea obsesiv-compulsivă este asociată cu un risc crescut de îmbolnăvire de schizofrenie

Ce cauzează tulburarea obsesiv-compulsivă? Un nou studiu oferă răspunsul

Cauza apariţiei tulburării obsesiv-compulsive a fost elucidată

Cum să scapi de insomnie. 15 sfaturi pentru un somn odihnitor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase