Home » D:News » Să mănânci brânză în fiecare zi poate avea efecte foarte bune. Ce cantitate trebuie să consumi

Să mănânci brânză în fiecare zi poate avea efecte foarte bune. Ce cantitate trebuie să consumi

Să mănânci brânză în fiecare zi poate avea efecte foarte bune. Ce cantitate trebuie să consumi
Publicat: 07.12.2017
Concluziile unei analize recente a 200.000 de oameni sugerează faptul că persoanele care consumă zilnic brânză în cantităţi mici sunt mult mai puţin predispuse la dezvoltarea bolilor cardiace comparativ cu cei care nu consumă deloc.

Cercetătorii din China şi Olanda au examinat datele din 15 studii anterioare în care participanţii au fost observaţi timp de 10 ani. NY Daily notează că, per total, cei care au mâncat mai multă brânză aveau un risc cu 14% mai scăzut de dezvoltare a bolilor cardiace şi 10% mai puţin predispuşi la accidentele vasculare. 

Însă specialiştii avertizează că nu este recomandat consumul unei cantităţi mari de brânză. Persoanele care au beneficiat de efectele pozitive consumau în jur de 40 de grame de brânză pe zi. Produsele lactate conţin ingrediente sănătoase precum calciul, proteine şi probiotice, afirmă unul dintre autorii studiului publicat în Jurnalul European de Nutriţie. Dar brânza precum şi alte produse lactate conţine grăsimi saturate care duc la creşterea colesterolului şi a riscului bolilor cardiace

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase