Home » D:News » Metodă inedită de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic

Metodă inedită de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic

Metodă inedită de terapie pentru persoanele cu stres posttraumatic
Publicat: 18.11.2018
Conform unui nou studiu al cercetătorilor de la Maharishi University of Management, veteranii de război care au tulburare de stres posttraumatic (TSPT) au aceleaşi beneficii în urma practicării meditaţiei transcedentale precum în urma „terapiei prin expunere” unde retrăiesc experienţele pentru a le confrunta.

Practica antică indiană implică recitarea unei mantre pentru a intra într-o stare asemenea unei transe, iar alături de medicamente poate oferi o alternativă la terapia prin expunere, care este cea mai des folosită, scrie The Independent.

Meditaţia poate fi practicată oriunde şi nu este nevoie de alte instrumente, ceea ce o face mai potrivită pentru personalul militar decât alte tratamente.

„Pentru că expunerea la traumă poate fi dificilă pentru pacienţi, tratamente similare ca eficienţă nu necesită expunere, precum meditaţia transcedentală poate fi benefică pentru veterani şi pentru alte grupuri cu TSPT”, a precizat Sanford Nidich, conducătorul acestui studiu.

În cadrul studiului, publicat în The Lancet Psychiatry, 203 de veterani diagnosticaţi cu TSPT au fost împărţiţi în grupuri cu tratamente diferite: meditaţie şi terapie prin expunere. Cercetarea a durat 3 luni.

Cei din grupul meditaţiei au avut şedinţe săptămânale de 90 de minute alături de practică zilnică acasă. 61% au avut îmbunătăţiri clinice semnificative. În cazul celor din grupul expunerii, a existat un procent de doar 42%.

În total, simtomele primului grup s-au redus cu 14,^%, în timp ce persoanele din grupul expunerii au avut o reducere de doar 8,7% a simptomelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Stresul posttraumatic:si legătura cu anorexia

Femeile care suferă de stres posttraumatic prezintă un risc crescut de diabet

Creierul are încă multe secrete: cercetătorii au descoperit o nouă regiune cerebrală care suprimă frica

Cum scapi de anxietate şi de depresie în doar 30 de minute, fără a folosi medicamente?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase