Home » D:News » NASA a stabilit data lansării capsulei Crew Dragon spre Staţia Spaţială Internaţională

NASA a stabilit data lansării capsulei Crew Dragon spre Staţia Spaţială Internaţională

NASA a stabilit data lansării capsulei Crew Dragon spre Staţia Spaţială Internaţională
Publicat: 26.06.2019
Data de 15 noiembrie 2019 a fost stabilită pentru o potenţială lansare a capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională.

Oficialii SpaceX şi cei ai agenţiei spaţiale nord-americane au căzut de accord asupra datei de 15 noiembrie a acestui an pentru o nouă lansare a capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, notează Futurism.

Această lansare vine după ce, de curând, administratorul NASA a declarat că explozia uneia dintre navetele de test ale SpaceX, din gama Crew Dragon, a suferit un accident în timpul unuie testări a motoarelor, în luna aprilie.

„Nu există urmă de indoială că programul lansărilor se va modifica”, a declarat Jim Brindenstine, administratorul NASA. 

Această nouă dată care a fost avansată de SpaceX şi NASA este cât se poate de ambiţioasă, dar, conform unor surse, aceasta e mai degrabă orientativă decât un plan bine pus la punct.

În prezent, operaţiunile NASA la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale se vor desfăşura în aceeaşi manieră în care s-au desfăşurat înainte de contractul cu SpaceX. Mai exact, NASA apelează la serviciile agenţiei spaţiale ruseşti, rapoartele sugerând că agenţia americană a rezervat două locuri la bordul unei rachete Soyuz, la finele acestui an, şi încă unul pentru primăvara anului 2020.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase