Home » D:News » Elon Musk speră ca Tesla să producă primele mașini la uzina din Berlin în octombrie

Elon Musk speră ca Tesla să producă primele mașini la uzina din Berlin în octombrie

Elon Musk speră ca Tesla să producă primele mașini la uzina din Berlin în octombrie
Tesla Model S. Sursa foto: Beat Jau via Unsplash
Publicat: 17.08.2021

Tesla speră să producă primele mașini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârșitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistența publicului local din cauza preocupărilor de mediu.

„Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini poate în octombrie, dacă suntem norocoși”, a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Agenția de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Proteste la Tesla

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica este construită parțial înr-o zonă de protecție a apei potabile și se învecinează cu o rezervație naturală.

„Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău”, a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. „Este apă peste tot aici. Ți se pare un deșert?” a întrebat el râzând. „Plouă mult.”

„Am primit mult sprijin și asta este de apreciat”, a spus el, potrivit Mediafax. „Ne simțim foarte bineveniți și suntem foarte bucuroși că suntem aici.”

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii și comunitatea mai largă la un tur al uzinei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase