Home » D:News » Un studiu arată câte minute pierzi din viață după ce mănânci un hot dog

Un studiu arată câte minute pierzi din viață după ce mănânci un hot dog

Un studiu arată câte minute pierzi din viață după ce mănânci un hot dog
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.09.2021

Cercetătorii din domeniul sănătății de la Universitatea din Michigan au descoperit că mâncatul unui singur hot dog poate să scurteze viața cu 36 de minute, relatează CNN.

În cardul unui studiu publicat luna aceasta în revista Nature Food, cercetătorii au analizat 5.853 de alimente din dieta SUA și au măsurat efectele în minute de viață sănătoasă câștigate sau pierdute.

„Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice și dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă„, a declarat pentru CNN Olivier Jolliet, autor principal al lucrării.

Echipa a venit cu un indice care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viață sănătoasă.

61 de grame de carne procesată duc la pierderea a 27 de minute de viață sănătoasă

„De exemplu, se pierd 0,45 minute pe gram de carne procesată sau se câștigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziția fiecărui aliment și apoi înmulțim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, a spus Jolliet, potrivit Mediafax.

Unul dintre alimentele pe care cercetătorii le-au măsurat a fost un hot dog standard de vită. Cele 61 de grame de carne procesată duc la pierderea a 27 de minute de viață sănătoasă, a spus Jolliet – dar când au fost luate în considerare ingrediente precum sodiul și acizii grași trans, valoarea finală a fost de 36 de minute pierdute.

Consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe și legume fără amidon, pe de altă parte, are efecte pozitive asupra sănătății, a constatat studiul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase