Home » D:News » Elon Musk a spus că sistemul de transport futurist Hyperloop ar putea trece în subteran

Elon Musk a spus că sistemul de transport futurist Hyperloop ar putea trece în subteran

Publicat: 27.04.2022

În timp ce bătea palma pentru achiziționarea rețelei sociale Twitter, Elon Musk a anunțat că proiectul său Boring Company încearcă „să construiască un Hyperloop funcțional” în „anii următori”.

A trecut ceva timp de când Musk a vorbit despre Hyperloop, un sistem de transport futurist care ar presupune deplasarea pasagerilor prin tuburi înguste și depresurizate.

Deși alte companii precum Virgin au făcut progrese în construirea primelor prototipuri și au arătat ce ar presupune o astfel de experiență pentru pasageri, Musk a rămas vizibil tăcut în acest sens, în ciuda faptului că tocmai el a fost chiar unul dintre primii susținători ai conceptului.

„Din punct de vedere al fizicii, acesta este cel mai rapid mod de a ajunge dintr-un oraș în altul, pentru distanțe mai mici de 3.200 de kilometri. Starship este mai rapid pentru călătoriile mai lungi”, a scris Musk recent.

Hyperloop ar putea trece în subteran

Până acum, Boring Company a lucrat la construirea tunelurilor care permit vehiculelor Tesla să transporte pasageri. Tuneul operațional inaugural al companiei face legătură între cele două capete al Centrului de Convenție din Las Vegas.

Acum, se pare că Hyperloop ar putea trece în subteran, acolo unde pasagerii ar fi „imuni la condițiile meteorologice de la suprafață”, potrivit spuselor lui Musk.

„Așadar, nu ar conta pentru Hyperloop dacă un uragan s-ar dezlănțui la suprafață. Nici măcar nu ți-ai da seama”, a adăugat Musk.

Totuși, trecerea de la vehicule Tesla pe patru roți la capsule futuriste care „zboară” prin tuburi în vid este un pas major, au scris cei de la Futurism.

Visul lui Elon Musk este cumva încă în viață

Așa cum au demonstrat obstacolele întâmpinate de Hyperloop, transformarea în realitate a unui astfel de sistem de transport futurist este incredibil de dificil, atât din punct de vedere al ingineriei, cât și din cel al finanțării. În luna februarie, compania a concediat jumătate dintre angajați pentru a se concentra pe transportul cargo, nu pasageri (cel puțin în viitorul apropiat).

Rămâne de văzut dacă Boring Company se va putea lăuda cu ceva concret în următorii ani. Totuși, compania continuă să construiască tuneluri în toată țara, iar acestea vor arăta mai degrabă ca cel din Las Vegas decât cel din viziunea lui Musk. Însă, toate acestea reafirmă faptul că visul lui Elon Musk este cumva încă în viață.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Elon Musk a reușit să cumpere rețeaua socială Twitter. Ce planuri are acum?

Elon Musk a trimis antene Starlink în Ucraina, însă acestea vin și cu un avertisment

Cybertruck-ul lui Elon Musk și ștergătorul său de parbriz au stârnit amuzamentul internauților

Cum va arăta transportul cu Virgin Hyperloop. Capsulele cu levitație magnetică vor atinge viteze de peste 1.200 km/h

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase