Home » D:News » De ce am ajuns să vorbim tot mai rar cu străinii?

De ce am ajuns să vorbim tot mai rar cu străinii?

De ce am ajuns să vorbim tot mai rar cu străinii?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.05.2023

Un mediu urban eficient, ecrane care captează atenția și căști care ne izolează de exterior – acestea sunt ingredientele care ne răpesc șansa de a ne bucura de întâlnirile spontane cu străinii.

Drept urmare, începem să cunoaștem din ce în ce mai puțini oameni noi, spun unii specialiști, pentru că restrângem, prin acest tip de izolare, șansele.

Un artist a încercat să documenteze acest fenomen și să ofere sfaturi prin care să spargem gheața.

Efect al capitalismului: „Nu vrei prea mulți oameni în jur”

„Există un nivel la care noi ne-am automatizat. Suntem motivați să devenim cât de eficienți se poate pentru a obține siguranță și confort, dar și pentru a obține profit. Cred că este vorba mai puțin despre o dorință de tipul Matrix, în care ne separăm unul de altul, cât despre efectul capitalismului: identificarea celei mai facile și mai eficiente metode de a rezolva lucruri pentru a obține profit. Și nu vrei oameni care să zăbovească prea mult în jurul tău, pentru că nu știi ce pot face ei. Capitalismul presupune, în general, și încercarea de a elimina incertitudinile”, a spus Andy Field, un artist care documentează acest tip de comportament al indivizilor.

Totuși, s-ar putea spune că extrovertiții s-ar descurca mai bine în a intra în vorbă cu străinii. Andy Field nu este în totalitate de acord.

„Dacă ajung la o petrecere, probabil că aș rămâne la locul meu. Prietenii mei ar spune că sunt, cu siguranță, suficient de gălăgios încât să trec drept extrovertit, dar în mod cert nu sunt acel om foarte încrezător care să scoată la dans pe oricine prinde în cale”, a explicat artistul, potrivit The Guardian.

Cum ne ajută câinii să cunoaștem noi oameni

Cum devenim, însă, mai buni în a cunoaște oameni noi? Tot Andy Field subliniază că ar fi recomandat să inventăm noi metode de spart gheața și să obținem (și să lansăm) mai multe invitații. Care ar fi primii pași? De exemplu, putem ieși la plimbare cu câinele sau putem merge mai des la dans.

„Grozav la a avea un câine este că reprezintă cel mai ingenios mod în care poți invita oamenii să între în vorbă cu tine. În mod automat, dispar suspiciunea și teama pe care toți oamenii le au, crezând că ceilalți sunt diferiți și nu au ce să le spună”, a mai punctat artistul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum au ajuns oamenii moderni să evolueze din două grupuri diferite din Africa?

Sunetele preferate de creier. Ce au descoperit oamenii de știință?

De ce oamenii tind să creadă că încălzirea globală este o minciună?

Câinii și oamenii care suferă de demență, mai similari decât am fi crezut

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase