Home » D:News » Ramele, in serviciul JO de la Beijing

Ramele, in serviciul JO de la Beijing

Publicat: 16.01.2008
Ramele, in serviciul JO de la Beijing
Ramele, mai exact 80.000 de astfel de viermi, vor avea un rol important pentru grajdurile de la Hong Kong, care vor gazdui caii participanti la competitia olimpica din acest an, fiind incluse intr-un program de reciclare in folosul agriculturii, informeaza site-ul oficial al JO-2008.

Aceste mici creaturi se hranesc cu deseurile din grajduri, iar excrementele lor sunt utilizate ca ingrasamant in agricultura, explica publicatia chineza Beijing Youth Daily.
Responsabilii grajdurilor de la Hong Kong au decis ca toate deseurile rezultate dupa probele olimpice de calarie, respectiv balegar, resturile furajere si alte reziduuri, trebuie reciclate. Pentru a se ocupa de aceasta operatiune, chinezii au apelat la o firma australiana de biotehnologie.
Grajdurile vor fi curatate zilnic, iar deseurile vor fi transportate la unul dintre centrele de tratare de la Kam Tin si Yuen Long. Dupa eliminarea tuturor materiilor anorganice, ceea ce ramane este dat in grija a 80.000 de rame, care, dupa ce vor digera aceasta pasta, vor produce un ingrasamant ce va fi livrat agricultorilor locali.
Din 80 de tone de deseuri se pot produce, prin aceasta metoda, 40 de tone de ingrasamant, cantitate suficienta pentru fertilizarea a 20 de hectare de pamant timp de un an.
Acest sistem de reciclare a fost lansat in august 2007, aproximativ 10 tone de deseuri fiind prelucrate zilnic.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase