Prima pagină D:News

NASA ofera pe Twitter 100 de locuri pentru a urmari lansarea navetei Atlantis

Redactia Descopera.ro | 10.14.2009 | ● Vizualizări: 209
NASA ofera pe Twitter 100 de locuri pentru a urmari lansarea navetei Atlantis     no tags + zoom
Galerie foto (1)

NASA a anuntat marti ca va permite primilor 100 de internauti care isi manifesta intentia pe Twitter sa asiste in direct la lansarea navetei Atlantis, care urmeaza sa decoleze, pe 12 noiembrie, de la Centrul spatial Kennedy din Florida, informeaza cotidianul britanic The Independent.

Persoanele interesate vor trebui sa astepte pana vineri inainte de a-si incerca sansa pe site-ul nasa.gov/tweetup, pagina web a agentiei spatiale americane care ii redirectioneaza pe internauti catre pagina de pe Twitter a agentiei.

Castigatorii concursului pe Twitter vor fi invitati sa viziteze Centrul spatial Kennedy. Ei vor putea sa discute cu inginerii si cu astronautii si, mai ales, sa asiste in direct la lansarea navetei Atlantis. NASA a precizat insa ca nu va achita cheltuielile de transport ale castigatorilor catre Centrul Kennedy.

"Scopul acestui «Tweetup» este sa impartim entuziasmul nostru produs de lansarea naveteui cu un public diferit", declarat Michael Cabbage, directorul de comunicare al NASA.

Naveta Atlantis va fi lansata pe 12 noiembrie pentru a se conecta cu Statia Spatiala Internationala (ISS) in cadrul unei misiuni de 11 zile.

NASA mai are la dispozitie doar sase zboruri inainte de retragerea din circulatie a flotei sale spatiale, eveniment prevazut pentru septembrie 2010, care marcheaza sfarsitul acestui program spatial si, totodata, data la care asamblarea ISS va fi finalizata. Dupa retragerea din circulatie a navetelor spatiale americane, NASA are in vedere utilizarea navetelor rusesti, la un cost de 50 de milioane de dolari pentru fiecare astronaut, dar si a navetelor spatiale comerciale detinute de firme din SUA.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite si la realizarea caruia participa 16 tari.

Sursa& Foto: TheIndependent

CITESTE SI:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI