Prima pagină D:News

NASA ofera pe Twitter 100 de locuri pentru a urmari lansarea navetei Atlantis

10.14.2009 | ● Vizualizări: 71
NASA ofera pe Twitter 100 de locuri pentru a urmari lansarea navetei Atlantis     no tags + zoom
Galerie foto (1)

NASA a anuntat marti ca va permite primilor 100 de internauti care isi manifesta intentia pe Twitter sa asiste in direct la lansarea navetei Atlantis, care urmeaza sa decoleze, pe 12 noiembrie, de la Centrul spatial Kennedy din Florida, informeaza cotidianul britanic The Independent.

Persoanele interesate vor trebui sa astepte pana vineri inaintede a-si incerca sansa pe site-ul nasa.gov/tweetup, pagina web aagentiei spatiale americane care ii redirectioneaza pe internauticatre pagina de pe Twitter a agentiei.

Castigatorii concursului pe Twitter vor fi invitati sa vizitezeCentrul spatial Kennedy. Ei vor putea sa discute cu inginerii si cuastronautii si, mai ales, sa asiste in direct la lansarea naveteiAtlantis. NASA a precizat insa ca nu va achita cheltuielile detransport ale castigatorilor catre Centrul Kennedy.

"Scopul acestui «Tweetup» este sa impartim entuziasmul nostruprodus de lansarea naveteui cu un public diferit", declarat MichaelCabbage, directorul de comunicare al NASA.

Naveta Atlantis va fi lansata pe 12 noiembrie pentru a se conectacu Statia Spatiala Internationala (ISS) in cadrul unei misiuni de11 zile.

NASA mai are la dispozitie doar sase zboruri inainte de retragereadin circulatie a flotei sale spatiale, eveniment prevazut pentruseptembrie 2010, care marcheaza sfarsitul acestui program spatialsi, totodata, data la care asamblarea ISS va fi finalizata. Duparetragerea din circulatie a navetelor spatiale americane, NASA arein vedere utilizarea navetelor rusesti, la un cost de 50 demilioane de dolari pentru fiecare astronaut, dar si a navetelorspatiale comerciale detinute de firme din SUA.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde dedolari, finantat in principal de Statele Unite si la realizareacaruia participa 16 tari.

Sursa& Foto: TheIndependent

CITESTE SI: