Prima pagină D:News

5 minute de “gimnastica verde” fac minuni pentru sanatatea psihica

Redactia Descopera.ro | 05.03.2010 | ● Vizualizări: 415
5 minute de “gimnastica verde” fac minuni pentru sanatatea psihica     medicina, sanatate, exercitiu, parc, natura, lac, psihic, sport + zoom
Galerie foto (1)

Cateva minute de exercitiu fizic, zilnic, sunt extrem de benefice – cu conditia sa exersezi inconjurat de natura.

A face miscare - alergare, mers, calarie, ciclism, vaslit, chiar si gradinarit - in natura creeaza senzatia de bine si scade riscul dezvoltarii bolilor mintale, arata studiul publicat in Environmental Science & Technology.

Analizand datele asupra sanatatii a 1.252 persoane, extrase din 10 studii publicate in Marea Britanie, autorii au ajuns la concluzia ca, desi toti oamenii pot beneficia de pe urma unor astfel de activitati, schimbarile cele mai semnficative au fost constatate la tineri si la persoane care sufereau de probleme psihice.

Cercetatorii considera ca sunt suficiente cinci minute de activitate fizica "verde" pentru a produce un efect benefic semnificativ asupra sanatatii.

Orice colt de natura e potrivit, chiar parcurile din orase. Daca exista si apa, e cu atat mai bine; prezenta unui lac, de exemplu, sporeste efectul.

Autorii studiului, Jules Pretty si Jo Barton, cred ca a a desfasura o activitate fizica moderata - cateva minute de plimbare, de pilda - printr-o zona verde si a face din aceasta un obicei zilnic, ar contribui mult la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, pe termen lung.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI: