Prima pagină D:News

Ecologism si business: conceptiile “verzi” patrund si in mediul de afaceri din Romania

10.31.2010 | ● Vizualizări: 177
Ecologism si business: conceptiile “verzi” patrund si in mediul de afaceri din Romania     no tags + zoom
Galerie foto (1)

La data de 27 octombrie 2010 a avut loc cea de-a patra editie a GreenBiz Forum - evenimentul afacerilor “verzi” si al companiilor sustenabile. Patru experti internationali au discutat despre inovatie in “green business” si au organizat primul training in “green consulting” din Romania.

Au fost dezbatute provocarile, oportunitatile si implicatiileafacerilor green, normele si legislatia in domeniu si aufost prezentate cele mai reusite campanii si strategii de greenmarketing, practici de management sustenabil, strategii PR sisocial media in comunicarea brandurilor sustenabile.

Cei patru experti internationali sunt:

  • Delia Dimitriu, PhD, Research Fellow - Manchester MetropolitanUniversity UK
  • David Grant, Group Sustainable Development Projects Manager -SAB Miller
  • Ingo Nissen, Country Representative - Sonae Sierra
  • John Aston, Managing Director - AstonEco Management.

Ei au prezentat o serie de exemple concrete si studii de caz incare inovatia in spiritul grijii fata de mediu devine motor decrestere a oricarui business sustenabil.

S-a discutat, de asemenea, despre reciclarea deseurilor si problemele intampinate de organizatiispecializate, precum Recolamp, Environ si Eco-Rom Ambalaje: cea maimare dificultate o constituie colectarea selectiva la nivelulconsumatorilor casnici.In schimb, conceptiile si practicile "verzi" au intrat deja inobisnuintele companiei aviatice TAROM, unde sunt implementate strategiice vizeaza reducerea consumului de combustibil si, implicit, aamprentei de carbon.

Au fost prezentate rezultatele proiectului Let's Do It, Romania!, lacare au participat 200.000 de voluntari.

In ansamblu, mediul de afaceri romanesc, dar si conceptiileromanilor, devin, treptat, mai "verzi"; desi progresul este lent,el exista, dupa cum exista si speranta ca, sub presiuneaconceptiilor si a legislatiei europene in domeniu - devenitaobligatorie si in Romania - romanii vor ajunge sa inteleaga, saaccepte si sa aplice principiile unui mod de viata mai grijuliufata de mediul natural.