Home » Istorie » Un castel antic german unde Himmler efectua ritualuri oculte a devenit unul dintre cele mai mari hosteluri

Un castel antic german unde Himmler efectua ritualuri oculte a devenit unul dintre cele mai mari hosteluri

Un castel antic german unde Himmler efectua ritualuri oculte a devenit unul dintre cele mai mari hosteluri
Publicat: 02.04.2017
Castelul Wewelsburg din regiunea Westfalia (Germania) are o istorie lungă şi interesantă, dar în prima parte a secolului XX, mai exact din anii '30 până la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost centrul SS, condus de Heinrich Himmler.

Himmler este printre cele mai cunoscute figuri pe care lumea le asociază cu nazismul, probabil a doua figură după Adolf Hitler. De asemenea, Himmler este şi o figură particulară, cauzată de practicile acestuia şi de dorinţa lui de a modela şi a crea o istorie alternativă, relatează The Vintage News.

Himmler a ales acest loc pentru însemnătatea pe care o avea pentru naţionaliştii germani, regiunea fiind un simbol pentru unitatea şi libertatea naţiunii.

Alături de echipa sa, Himmler a dorit să înfiinţeze în acest castel şcoala SS de ofiţeri, pentru a asigura „instructajul ideologic” centralizat.

Această activitate a început la 22 septembrie 1934. Totuşi, Himmler nu s-a oprit aici. Semnificaţia importantă a regiunii a fost un mediu bun pentru alte idei.

Karl Mari Wiligut, un ocultist austriac şi SS-Brigadeführer, l-a convins pe Himmler să folosească acest castel ca pe un lăcaş de cult.

Astfel, activităţile de la Wewelsburg au început să se concentreze pe dezvoltarea ideologiilor naziste. În principal, se avea în vedere elaborarea unor activităţi de „cercetare” în istorie antică, istorie medievală şi folclor, miza fiind crearea unei istorii alternative care să arate superioritatea poporului german. Unul dintre cercetători a fost Wilhelm Teudt, care credea în existenţa unei civilizaţii antice germane foarte dezvoltate.

Castelul era bine plasat şi datorită faptului că se găseau multe artefacte de care arheologii le putea folosi pentru a-şi fonda teoriile. Totuşi, aceste idei erau extrem de departe de adevăr. Spre exemplu, Himmler a adaptat ideea Graalului pentru a crea un mister păgân în jurul SS-ului.

De asemenea, decoraţiile interioare ale castelului inspirau o „cultură” şi „artă” SS. Castelul şi zona nu au impus nicio limită imaginaţiei bogate a lui Himmler. Se consideră că acesta îşi imagina renaşterea Cavalerilor Mesei Rotunde, iar împreună cu 12 ofiţeri SS se aduna în camere special amenajate pentru efectuarea unor ritualuri rămase necunoscute.

După terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, castelul a fost reamenajat, deschizându-se un muzeu care descrie teroarea răspândită de SS, dar în aripa de est a castelului a fost deschis un hostel, care este printre cele mai mari din Germania.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Heinrich Himmler: cel mai malefic nazist din istorie

5 ingineri şi oameni de ştiinţă care au construit maşinăria nazistă de război. Doi dintre ei au fost apoi foarte apreciaţi în SUA – FOTO

Jurnalul personal al lui Heinrich Himmler a fost descoperit. ORORILE pe care ucigaşul nazist le-a ordonat sunt povestite în detaliu

Soldaţii americani sunt acuzaţi că i-au furat aurul celui mai temut comandant nazist, Heinrich Himmler – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase