Home » Istorie » Arheologii au descoperit o adevărată comoară în două morminte vechi de 34.000 de ani

Arheologii au descoperit o adevărată comoară în două morminte vechi de 34.000 de ani

Publicat: 21.02.2018
Arheologii au descoperit o adevărată comoară în două morminte vechi de 34.000 de ani
Rămăşiţele a doi copii cu vârste de 10, respectiv 12 ani, au fost îngropate în urmă cu 34.000 de ani în Rusia. În urma analizelor, specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele cu dizabilităţi fizice erau îngropate regeşte.

Cadavrele au fost descoperite în mormintele Sunghir din afara oraşului Vladimir, Rusia. Conform Mail Online, peste cele două corpuri au fost amplasate 10.000 de perle din fildeş, peste 300 de dinţi de vulpe şi cel puţin 20 de banderole. 

De asemenea, în morminte au fost descoperite 16 suliţe din fildeş, coarne de cerb şi două oase de viţel ce au fost amplasate pe pieptul băieţilor. Cercetătorii au comparat mormintele celor doi copii cu cel al unui bărbat de 40 de ani. Însă bogăţiile descoperite în mormântul său nu se comparau cu cele ale  copiilor ”Din punctul de vedere al ritualului de înmormântare, copii erau înhumaţi într-un mod cu totul diferit faţă de adulţi,” a declarat Erik Trinkaus, autor al noului raport. 

Mormintele Sunghir au fost descoperite în urmă cu zeci de ani şi datează din perioada Paleoliticului. Zona în care se află mormintele a trecut printr-o perioadă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele din prezent. Temperaturile ridicate din acea perioadă oferă o explicaţie cu privire la modul în care vânătorii- culegători din acea perioadă reuşeau să sape pământul, care de altfel ar fi fost îngheţat. 

Ambele cadavre prezintă trăsături ale unei dizabilităţi ce probabil le-a adus şi moartea la o vârstă atât de fragedă. Conform analizelor, băiatul de 12 ani era paralizat, iar cel de 10 a fost hrănit pe toată perioada vieţii doar cu mâncare moale deorece dinţii acestuia nu erau uzaţi aproape deloc. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase