Home » Istorie » O amuletă veche de 1.000 de ani a fost descoperită sub o parcare din Ierusalim. Ce au aflat specialiştii după ce au descifrat textul incripţionat pe ea

O amuletă veche de 1.000 de ani a fost descoperită sub o parcare din Ierusalim. Ce au aflat specialiştii după ce au descifrat textul incripţionat pe ea

O amuletă veche de 1.000 de ani a fost descoperită sub o parcare din Ierusalim. Ce au aflat specialiştii după ce au descifrat textul incripţionat pe ea
Publicat: 27.06.2018
Arheologii din Israel au descoperit o amuletă din lut, extrem de rară, sub o parcare. Artefactul ce provine din secolele IX-X a fost descoperit în timpul excavărilor dintr-o parcare aflată în Cetatea lui David. Pe ea este inscripţionată o rugăciune menită să-l protejeze pe purtător, pe care în acest caz îl chema Kareem.

„Karem ai încredere în Allah” şi „Lordul Lumilor este Allah” este inscripţionat pe amuletă, conform traducerii realizate de dr. Nitzan Amitai-Preiss din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim. 

Conform Mail Online, amuleta a fost sigilată între podelele de ipsos în timpul excavărilor realizate pentru construirea unei mici camere în parcarea din Cetatea lui David. Cercetătorii nu ştiu cu siguranţă dacă amuleta a fost îngropată intenţionat sau pierdută în zonă de cineva numit Kareem. „Deoarece amuleta nu are nicio gaură pentru atârnarea ei, putem considera că a făcut parte dintr-o bijuterie mai mare”, au declarat cercetătorii. 

Dr. Nitzan a declarat că astfel de amulete, dar realizate din pietre semipreţioase cu inscripţii similare, aparţin perioadei Califatului Abbasid, însă un astfel de obiect realizat din lut este considerat o descoperire arheologică rară. 

Directorul excavărilor din zonă, prof. Yuval Gadot, din cadrul Universităţii din Tel Aviv, a declarat că obiectul este o amuletă purtată în general pentru protecţie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase