Home » Istorie » Holocaustul a fost mai grav decât se credea

Holocaustul a fost mai grav decât se credea

Holocaustul a fost mai grav decât se credea
Publicat: 12.01.2019
În timpul Holocaustului, milioane de evrei, polonezi, prizonieri de război şi alte categorii de oameni au pierit în mod sistematic în lagărele de concentrare naziste precum Auschwitz, Treblinka şi Belzec. Până acum însă, chiar dacă este unul dintre cele mai studiate evenimente istorice, existau puţine date cantitative. Noile informaţii au arătat o creştere semnificativă a numărului de victime pe o perioadă de câteva luni.

„Chiar dacă Holocaustul este unul dintre cele mai bine studiate genociduri, există surprinzător de puţine date cantitative disponibile”, a explicat Lewi Stone de la Universitatea Tel Aviv din Israel. „Întrucât naziştii au distrus aproape toate înregistrările masacrului, este importantă încercarea de a afla ce s-a întâmplat atunci”, a adăugat acesta.

Operaţiunea Reinhard este una dintre cele mai severe faze ale Holocaustului. Stone a studiat ceea ce el numeşte un set de date neobişnuit: înregistrările transporturilor care detaliază plecarea şi sosirea „trenurilor speciale” din reţeaua feroviară germană. Stone descrie reţeaua ca fiind „un element esenţial al indiciilor genocidului şi distrugerii naziste”.

În doar trei luni, din august până în octombrie 1942, înregistrările au scos la iveală ceea ce Stona a numit „pulsul morţii”: o fază extremă de ucideri extrem de intense, în care rata omorurilor a rămas mare timp de circa 100 de zile, scrie Fox News.

În această perioadă, datele sugerează că peste 1,47 de milioane de evrei au fost omorâţi în transporturile feroviare şi în execuţiile din camerele de gazare. Studiul sugerează aşadar că naziştii omorau circa 15.000 de oameni în fiecare zi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fotografiile din timpul Holocaustului pe care naziştii nu au reuşit să le distrugă. Un fotograf evreu le-a îngropat în apropierea casei sale – Galerie Foto

Cântecele uitate ale Holocaustului: Experţii au descoperit melodiile pe care prizonierii nazişti erau obligaţi să le cânte în lagărele de concentrare-VIDEO

”Schindler” japonez, omul încarcerat în România care a salvat mii de evrei din lagărele de concentrare

Memoria Holocaustului: Mărturiile supravieţuitorilor deportării în Transnistria şi Pogromului ieşean

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase