Home » Istorie » Cele mai vechi dovezi ale echitației, descoperite în Kazakhstan 

Cele mai vechi dovezi ale echitației, descoperite în Kazakhstan 

Cele mai vechi dovezi ale echitației, descoperite în Kazakhstan 
Credit foto: South Ural State University
Publicat: 19.07.2020

Arheologii au descoperit scheletele a doi cai domesticiți care au murit în jurul anului 2000 înaintea erei noastre.

Domesticirea cailor a jucat un rol important în istoria umană, aceștia permițându-ne să ne deplasăm pe distanțe mult mai mari și mult mai rapid. Oamenii de știință au stabilit faptul că cele mai vechi dovezi ale echitație datează din jurul anului 2000 înaintea erei noastre, cu 700 de ani mai vechi față de estimările anterioare, notează The History Blog.

În situl arheologic Novoil’inovskiy 2, de pe malul râului Tobol  din Kazakhstan au fost descoperite o serie de movile funerare care datează din Epoca Târzie a Bronzului. Analizele cu carbon-14 sugerează faptul că acest complex funerar datează din jurul anilor 1890-1774 înaintea erei noastre.

Cultura Adorno

Istoricii explică faptul că în acea perioadă această regiune din jurul râului Tobol a fost ocupată de către membrii unei populații cunoscute sub numele cultura Andronovo.

Într-una dintre aceste grămezi, oamenii de știință au descoperit două schelete de cai despre care analizele indică că ar fi fost domesticiți. Aceștia se disting de caii sălbatici prin membrele subțiri și lungimea falangelor și metacarpianelor. De asemenea, oamenii de știință au au ajuns la concluzia că au descoperit un armăsar de 20 de ani și o iapă de 18 ani în momentul morții.

Poziția în care au fost descoperiți indică faptul că au fost așezați acolo de către oameni într-un mod ritualic sau care ar fi trebuit să imortalizeze o scenă.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au confirmat faptul că populația Adorno crește caii pentru carne, dar analiza craniilor acestor doi cai a relevat faptul că acestea erau deformate de purtarea unui căpăstru. Arheologii concluzionează că aceste dovezi indică faptul că această comunitate creștea caii pentru carne, dar și pentru călărie.

Citește și:

O trăsură cu cai ce ”încerca să iasă din mormânt”, descoperită de arheologi

Mormânt din Epoca Fierului descoperit în Franța

De ce bărbaţii vikingi erau înmormântaţi alături de armăsari, şi nu de iepe

Cel mai vechi mormânt al unui prinţ scit a fost descoperit în Siberia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase