Home » Istorie » Cât costă amenajarea memorialului de la Râmnicu Sărat dedicat victimelor comunismului

Cât costă amenajarea memorialului de la Râmnicu Sărat dedicat victimelor comunismului

Cât costă amenajarea memorialului de la Râmnicu Sărat dedicat victimelor comunismului
Penitenciarul de la Râmnicu Sărat/ Credit foto: Fanstep, Wikipedia
Publicat: 05.04.2021

Proiectul de amenajare a unui memorial dedicat victimelor comunismului în incinta fostului penitenciar Râmnicu Sărat va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Costul se ridică la 10 milioane de euro.

„Proiectul de amenajare a unui memorial dedicat victimelor comunismului în incinta fostului penitenciar Râmnicu Sărat va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a anunțat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Potrivit IICCMER, costul amenajării memorialului se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Ororile din penitenciarul de la Râmnicu Sărat

„Supranumit Închisoarea tăcerii, penitenciarul de la Râmnicu Sărat reprezintă unul dintre cele mai dure puncte ale represiunii comuniste, care a găzduit o serie de reprezentanţi ai grupărilor politice, clerici greco-catolici şi romano-catolici, precum şi alţi indezirabili.

În anul 2007, fostul penitenciar a trecut în administrarea #IICCMER, care a reluat recent demersurile pentru transformarea fostului spaţiu concentraţionar într-unul al reflecţiei asupra naturii criminale a comunismului. Prin acest proiect, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România”, se menționează în comunicatul de presă al IICCMER.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase