Home » Istorie » Biserică veche de 1.000 de ani, construită de Otto cel Mare, descoperită în Saxonia

Biserică veche de 1.000 de ani, construită de Otto cel Mare, descoperită în Saxonia

Publicat: 09.07.2021
Biserică veche de 1.000 de ani, construită de Otto cel Mare, descoperită în Saxonia
Sursa foto: Oficiul pentru Conservarea Monumentelor și Arheologie Saxonia-Anhalt

Arheologii care căutau un palat regal în Germania au descoperit o biserică veche de 1.000 de ani care a fost construită de Otto cel Mare, cunoscut și ca Otto I.

Otto cel Mare, care a trăit între 912 și 973 e.n., a consolidat și a extins Sfântul Imperiu Roman. Imperiul, care era centrat în Germania, controla teritorii din centrul Europei.

Scrierile istorice au indicat că un palat și o biserică au fost construite în apropiere de Helfta, în Saxonia, pentru împăratul roman, iar arheologii de la Oficiul pentru Conservarea Monumentelor și Arheologie Saxonia-Anhalt au început cercetările în luna mai.

GALERIE FOTO

Biserica are o lungime de aproximativ 30 metri, fiind construită în formă de cruce.

Arheologii au descoperit numeroase artefacte la fața locului

Biserica a fost distrusă în timpul Reformei Protestante care a avut loc în Europa în secolul XVI și a dus la crearea de noi ramuri ale creștinătății, au spus arheologii. Biserica și palatul ar fi „dominat” valea în care structurile au fost ridicate, au mai subliniat arheologii.

Printre artefactele descoperite la fața locului se numără un crucific romanic din bronz decorat cu email care a fost produs în Franța din ziua de astăzi în secolul XIII, au spus arheologii. Aceștia au mai descoperit și un fragment dintr-un clopot de biserică, o broșă din secolul IX și numeroase monede.

Arheologii au descoperit și mai multe morminte în jurul bisericii, inclusiv unele făcute din cărămizi. Excavările și analizele rămășițelor sunt în desfășurare la sit.

Ce spun scrierile istorice despre locul în care s-ar afla palatul?

Momentan, excavarea bisericii este o prioritate, însă scrierile istorice indică faptul că palatul este undeva în apropiere și rămășițele structurii ar putea fi găsite pe măsură ce cercetările continuă, potrivit Live Science.

Documentele istorice spun că, în timp ce Otto cel Mare a ordonat construirea bisericii și a unui palat, împăratul a vizitat locul doar o singură dată, atunci când biserica a fost inaugurată în 968 e.n. Arheologii au subliniat că Otto I avea numeroase palate cu biserici ridicate pe tot teritoriul imperiului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un cimitir anglo-saxon, care conținea o comoară uriașă, a fost descoperit de arheologi

Rămășițele unui lider anglo-saxon ar putea răsturna tot ce știm despre acea perioadă

Biserica Neagră din Brașov, unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din România

Un altar păgân dedicat zeului Pan, vechi de 1.800 de ani, a fost descoperit într-o biserică bizantină

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase