Home » Istorie » Secretele regelui Arthur ar putea fi dezvăluite. Arheologii excavează un mormânt plin de legende

Secretele regelui Arthur ar putea fi dezvăluite. Arheologii excavează un mormânt plin de legende

Publicat: 05.07.2022

O echipă de arheologi de la Universitatea din Manchester excavează Piatra lui Arthur, un mormânt legat de legendarul rege Arthur.

Arthur’s Stone este un mormânt de piatră care conține camere, situat pe un deal care domină atât Golden Valley, cât și Wye Valley din Herefordshire, Anglia.

Doar pietrele mai mari din camera interioară au rămas astăzi, plasate într-o movilă a cărei dimensiune și formă inițială rămân un mister.

Camera este formată din nouă pietre verticale, cu o piatră de căpătâi enormă, a cărei greutate este estimată la peste 25 de tone, în vârf, scrie Heritage Daily.

Ce spun legendele despre acest loc?

Situl datează din perioada neolitică, între 3.700 și 2.700 î.Hr. și a fost legat de Regele Arthur încă din secolul al XIII-lea d.Hr.

Legendele susțin că Arthur a învins un uriaș în acest loc, care a lăsat o amprentă pe piatră în momentul în care a căzut. Alte legende sugerează că mormântul este un marker pentru una dintre marile bătălii ale lui Arthur sau că urmele au fost lăsate de Arthur însuși atunci când a îngenuncheat acolo pentru a se ruga.

În cadrul unui proiect comun al English Heritage și al Universității din Manchester, arheologii îndepărtează pentru prima dată gazonul pentru a înregistra orice rămășițe arheologice.

Piatra lui Arhur, unul dintre cele mai importante monumente din epoca de piatră

Săpăturile anterioare efectuate la sud de monument de către Universitatea din Manchester și Universitatea din Cardiff au dezvăluit că monumentul se întindea inițial pe un câmp la sud-vest și este posibil să fi luat forma unei movile joase de gazon cu capetele rotunjite.

Se speră că ultimele săpături vor scoate la iveală resturi arheologice găsite în monumente similare din aceeași regiune, cum ar fi resturi scheletice, așchii de silex, vârfuri de săgeți și ceramică. Acest lucru va oferi noi informații despre constructorii mormintelor și va permite echipei să înțeleagă mai bine dimensiunea și forma originală a Pietrei lui Arthur.

„Arthur’s Stone este unul dintre cele mai importante monumente din epoca de piatră din țară, iar aceste săpături oferă o șansă foarte rară și interesantă pentru membrii publicului de a veni să vadă arheologia în acțiune”, a declarat Ginny Slade, manager la English Heritage.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Mormintele a 65 de regi britanici au fost identificate. Noi indicii despre epoca regelui Arthur

Regele Arthur, suveranul legendar care continuă să fascineze

Predicțiile făcute de Arthur C. Clarke, în urmă cu zeci de ani, care s-au dovedit a fi adevărate

Regele Arthur, legendă sau persoană reală?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase