Home » Lumea digitală » Ecranul TV care poate fi pus în buzunar nu mai e o utopie. Există şi poate fi făcut sul. VIDEO+FOTO

Ecranul TV care poate fi pus în buzunar nu mai e o utopie. Există şi poate fi făcut sul. VIDEO+FOTO

Publicat: 06.01.2016
A fost inventat un display cu ecran flexibil. Ecranul full HD poate fi îndoit, rotit şi chiar pus în buzunar.
Dimensiunile ecranelor flexibile variază de la o diagonală de 45,7 cm la 139.7cm şi mai mult.
 
Inventatorii îşi propun să producă ecrane de aceleaşi dimensiuni, dar de o calitate 4K – ceea ce înseamnă de patru ori HD. Rezoluţia prototipului testat de jurnalistul de la BBC este de 1.200 pe 810 pixeli.
 
Acest model de display reprezintă un salt tehnologic important de trecere de la televizoarele LED la televizoarele OLED.  ”O” înseamnă organic, ceea ce înseamnă că elimină necesitatea unui panou din spate, oferind lumina pe ecran. Acest lucru îl face capabil să se îndoiască.
 
 
De ce ţi-ai dori un ecran flexibil? Reprezentanţii LG explică că acesta ar putea fi o soluţie ideală pentru un magazin, dar şi pentru persoanele care nu mai doresc să-şi sacrifice un întreg colţ al camerei pentru un televizor. Acest ecran flexibil poate fi strâns sul, îndoit şi pus într-un dulap până când vei avea nevoie din nou de el.
 
Despre preţuri, reprezentanţii companiei nu au spus nimic, fiindcă modelul se află încă în stadiul de prototip şi până la apariţia pe piaţă mai e ceva timp. 
 
„Prototipul unui ecran mai mare este de aşteptat să apară în viitorul apropiat. Dar, nu putem vorbi încă despre aceste ercane ca despre produse comerciale, suntem încă în stadiul de planificare”, a declarat Kim KJ, vicepresedintele departamentului de marketing de la LG Display.
 
 
În timp ce ecranul este remarcabil, el are şi câteva defecte. Pe timp de noapte a fost observat că versiunea demo emite lumini intermitente rapide şi poate ascunde numeroşi pixelii, pe care i-au numit pixeli „morţi” pe ecran.
 
Pixeli morţi sunt porţiuni mici care au suferit o deteriorate, astfel încât în loc să emită culoarea corectă apar doar ca un pătrat mic gol. Înainte de a apărea pe piaţă, va trebui să se anunţe în mod cât mai clar că ecranul poate fi rulat numai într-o anumită direcţie, fapt care pare a fi o limitare. De asemenea, el poate fi numai rulat, nu şi pliat plat, iar asta l-ar distruge.
 
Sursa: BBC
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase