Home » Lumea digitală » Oricine poate deveni un ”troll” pe internet. Ce declanşează atacul altor persoane în lumea virtuală?

Oricine poate deveni un ”troll” pe internet. Ce declanşează atacul altor persoane în lumea virtuală?

Oricine poate deveni un ”troll” pe internet. Ce declanşează atacul altor persoane în lumea virtuală?
Publicat: 12.02.2017
Studiul arată că trollii de internet sunt persoane obişnuite care sunt în toane proaste, conform unui nou studiu.

Mulţi consideră că trolli sunt sociopaţi care stau în spatele unei tastaturi şi aduc atacuri verbale străinilor, dar un studiu arată că aceştia pot fi şi persoane normale, afirmă Daily Mail.

În circumstanţe potrivite, şi o persoană normală poate deveni un astfel de personaj din ce în ce mai întâlnit în mediul virtual.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford şi de la Universitatea Cornell din SUA au dezvăluit că au determinat oamenii să devină trolli furioşi pe internet prin „spiritul de turmă”, după ce au văzut pe alţii aducând atacuri personale şi fiind în toane proaste.

Cercetătorii au recrutat 667 de persoane pentru experiment, instruindu-i să citească un articol online şi să lase un răspuns.

Participanţilor li s-a dat un test simplu înainte de a citi şi a lăsa un răspuns la un articol care avea comentarii neutre. S-a observat că o treime au răspuns negativ, atacând şi insultând ceilalţi participanţi ai discuţiei.

Această proporţie s-a dublat atunci când participanţilor li s-a dat un test greu şi au fost puşi să comenteze un articol ale cărui comentarii erau în general negative. Două treimi dintre participanţi au participat la valul de insulte, denigrări şi alte abuzuri verbale virtuale.

Această descoperire este atribuită teoriei din psihologie numită broken window, unde o persoană care încalcă normele sociale determină pe cei din jur să se simtă mai confortabil făcând acelaşi lucru.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este „armata de trolli” a lui Putin şi cum acţionează ea

10 lucruri fascinante şi totodată terifiante despre psihologia umană

25 de curiozităţi din psihologie

Cum te îmbolnăveşte Internetul. Ce se intamplă cu corpul tău când stai la calculator

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase