Home » Lumea digitală » Pozele şterse de pe iPhone X nu dispar imediat

Pozele şterse de pe iPhone X nu dispar imediat

Pozele şterse de pe iPhone X nu dispar imediat
Publicat: 20.11.2018
Doi hackeri au fost recompensaţi de Apple cu suma de 50.000 dolari pentru descoperirea unui bug care permite recuperarea pozelor şi documentelor şterse de pe telefoanele iPhone X.

Participanţi la un concurs de hacking în care sunt căutate vulnerabilităţi ale platformelor iOS şi Android, hackerii Richard Zhu şi Amat Camaau descoperit un exploit care i-ar face geloşi până şi pe cei mai şcoliţi experţi în securitate ai agenţiilor guvernamentale de informaţii. Practic, aceştia au găsit o modalitate pentru a recupera fişiere de pe telefoanele iPhone X, chiar dacă acestea au fost şterse manual de proprietarul telefonului.

Deocamdată, vulnerabilitatea demonstrată în cadrul competiţiei  de hacking rămâne accesibilă, fiind nevoie de o actualizare pentru versiunea de iOS care să o închidă definitiv.

Interesant este că exploit-ul ar putea fi valorificat şi în mod wireless, dacă un hacker experimentat reuşeşte să pătrundă în telefonul conectat la un hotspot Wi-Fi deja compromis. Astfel de incidente s-au întâmplat de multe ori, spre exemplu vedetelor care le-au fost sustrase poze compromiţătoare din memoria telefonului mobil. Acum, lucrurile pot fi duse şi mai departe, fiind posibilă sustragerea inclusiv a pozelor marcate deja ca fiind şterse.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase