Home » Lumea digitală » Aplicaţia Nike, echipată cu AI şi AR pentru a recunoaşte numărul de la pantofi al utilizatorului

Aplicaţia Nike, echipată cu AI şi AR pentru a recunoaşte numărul de la pantofi al utilizatorului

Aplicaţia Nike, echipată cu AI şi AR pentru a recunoaşte numărul de la pantofi al utilizatorului
Publicat: 17.05.2019
Nike încearcă de mai mulţi ani să intre mai agresiv în domeniul tehnologiei.

Compania a dezvoltat sistemul de monitorizare pentru activităţi sportive Nike+, colaborează cu Apple pentru o serie specială Apple Watch şi a realizat chiar şi pantofi care se strâng singuri la şireturi, controlaţi prin aplicaţie. Cel mai recent efort al său o reprezintă update-ul aplicaţiei Nike pentru mobil, care va folosi AI pentru a determina mărimea piciorului utilizatorului, potrivit Go4it.

Aplicaţia pentru mobil va putea să scaneze folosind camera foto picioarele utilizatorului, după care va folosi aceste date pentru a compara cu datele de pe serverele sale. Astfel, folosind algoritmi AI, aplicaţia va putea să identifice exact numărul pe care îl porţi la pantofi, marja de eroare fiind de numai 2 milimetri. Având această informaţie, aplicaţia Nike poate să sugereze apoi modele de pantofi din stocurile sale care ţi se potrivesc cel mai bine.

Compania are atât de multă încredere în această tehnologie încât o va integra şi în magazinele sale. Angajaţii vor fi echipaţi cu smartphone-uri care rulează aplicaţia, iar aceştia vor putea scana picioarele clienţilor pentru a le putea aduce să probeze pantofii pe mărimea corectă. Astfel, Nike speră să elimine confuzia clienţilor care vin să probeze pantofi, întrucât fiecare brand în parte are alte dimensiuni pentru acelaşi număr.

Update-ul care va aduce această funcţiuonalitate în aplicaţia Nike pentru mobil va fi lansat în luna iulie în SUA, urmând ca în luna august să fie lansată şi în Europa.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase