Home » Lumea digitală » O mașină zburătoare, cu un pasager la bord, a fost testată în Japonia

O mașină zburătoare, cu un pasager la bord, a fost testată în Japonia

O mașină zburătoare, cu un pasager la bord, a fost testată în Japonia
Experții sunt de părere că astfel visul de a avea mașini zburătoare este mai aproape de realitate.
Publicat: 02.09.2020

Experții sunt de părere că astfel visul de a avea mașini zburătoare este mai aproape de realitate.

Japan’s SkyDrive Inc este una dintre multele inițiative care încearcă să pună pe piață mașini zburătoare, astfel de proiecte soldându-se cu diferite succese modeste. Cu toate acestea, acest start-up pare a fi făcut un pas important în această direcție: primul test cu un pasager la bord al unui prototip de mașină zburătoare.

Într-un videoclip prezentat reporterilor recent, putem vedea un prototip care arăta ca o motocicletă plină de elice și care pare că s-a ridicat în jur de unul-doi metri față de nivelul solului și a survolat o zonă delimitată vreme de cîteva minute, notează Tech Xplore.

Tomohiro Fukuzawa, cel care care conduce eforturile depuse de către SkyDrive, a declarat că speră ca mașina zburătoare la care lucrează start-up-ul să poată fi transformată într-un produs gata de comercializare până în 2023,. De asemenea, el a adăugat faptul că asigurarea siguranței pasagerilor a fost critică pentru succesul acestui proiect.

O competiție acerbă

Directorul SkyDrive explică faptul că la ora actuală în lume există peste o sută de inițiative care vor să pună pe piață diferite prototipuri de mașini zburătoare, dar că cu toate acestea, foarte puține proiecte au reușit să transporte pasageri. De asemenea, acesta și-a manifestat speranța ca publicul să aibă încredere în acest prototip și, în viitor să vrea chiar și să îl folosească.

Mașina poate zbura acum în jur de cinci până la zece minute. Da, în viitor, această autonomie de zbor poate fi extinsă la 30 de minute. Astfel produsul va avea mai mult potențial economic, inclusiv pentru exportul în locuri precum China, a spus Fukuzawa.Spre deosebire de avioane și elicoptere, eVTOL oferă o călătorie personală rapidă punct, cel puțin în principiu.

Experții în domeniu explică faptul că pentru ca un astfel de prototip să devină viabil din punct de vedere comercial trebuie depășite  serie de provocări de natură tehnică. „Dacă costă 10 milioane de dolari, nimeni nu le va cumpăra. Dacă zboară doar cinci minute, nimeni nu le va cumpăra. Dacă cad din cer la întâmplare, nimeni nu le va cumpăra”, după cum explică Sanjiv Singh, profesor la Institutul de Robotică de la Universitatea Carnegie Mellon, care a cofondat Near Earth Autonomy în SUA, un startup care lucrează la un vehicul asemănător.

Citește și:

VIDEO. Maşina zburătoare care va apărea în curând pe piaţă. Cât va costa aceasta

Maşina zburătoare revoluţionară. Ce va putea face minunăţia de şase metri

Un stat al SUA va permite circulația mașinilor zburătoare

Dispozitivul care îți permite să controlezi mașina de la distanță

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase