Home » Lumea digitală » Misterul „tastaturii de piatră” din Norwich a fost elucidat

Misterul „tastaturii de piatră” din Norwich a fost elucidat

Publicat: 29.09.2020

La intersecția străzilor Princess și Elm Hill din Norwich, vizitatorii trec pe lângă o biserică veche și o formă imprimată în ciment care seamănă cu o tastatură modernă.

Unii oameni chiar cred că un călător în timp a „desenat” un astfel de accesoriu de computer după ce s-a întors în trecut, iar alții spun că este un obiect care provine dintr-o mănăstire din secolul 18.

Anul acesta, Peter Leigh, fondatorul canalului Nostalgia Nerd de pe YouTube, a dezvăluit misterul „tastaturii”. Aceasta a fost realizată în anii 1990 de către Molly Sole, o studentă la Norwich University of the Arts.

Ea a creat matrițe în care urma să toarne părțile unui computer vechi, pentru proiectul final de absolvire. Într-o zi, pe când avea matrițele la ea și trecea pe lângă intersecția menționată, Molly a văzut o porțiune de ciment proaspăt turnat.

A luat forma de tastatură și a presat-o peste material, dând naștere la ceea ce acum este o atracție turistică.

Dacă la început nimeni nu s-a mirat de existența formei, deoarece cimentul era nou, în timp materialul s-a învechit și degradat, iar oamenii au început să vină cu fel de fel de teorii despre originea „tastaturii” din Norwich.

Cei care cred că este posibilă călătoria în timp găsesc mereu „dovezi”

Această poveste ne aduce aminte de o descoperire făcută la o statuie antică care i-a înfierbântat pe cei care cred că este posibilă călătoria în timp. În mâinile unei femei apare ceea ce pare a fi un laptop sau un dispozitiv hibrid 2-în-1. Obiectul respectiv are chiar şi două găuri pe lateral, despre care unii spun că sunt porturi, precum cele USB sau HDMI.

Citește continuarea pe Go4it!

Zeci de mii de artefacte descoperite într-un tunel misterios, vechi de aproape 2.000 de ani (Galerie FOTO)

Un artefact extrem de rar asociat unui cult misterios a fost descoperit într-un sit arheologic al unui fort roman

Un bărbat a folosit, fără să ştie, un artefact vechi de 4.000 de ani pentru a-şi depozita periuţa de dinţi

De la un Dumnezeu mânios la artefacte misterioase cu puteri miraculoase: patru controverse ale Vechiului Testament

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase