Home » Lumea digitală » Cât de multe date colectează autoturismele prevăzute cu sistemul Media Nav

Cât de multe date colectează autoturismele prevăzute cu sistemul Media Nav

Cât de multe date colectează autoturismele prevăzute cu sistemul Media Nav
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 04.01.2021

Când ne gândim la confidențialitate și cine poate accesa datele noastre de localizare, suspectul de serviciu este telefonul din buzunar, PC-ul de acasă și mai puțin mașina cu Media Nav care ne transportă de fapt în deplasările zilnice.

Potrivit investigațiilor făcute de reporterii NBC News, autoturismele prevăzute cu sisteme de navigație conectate la internet colectează mult mai multe informații decât ne-am imagina.

Datele înregistrate de autoturismele moderne au fost folosite deja pentru rezolvarea unor infracțiuni, în scop de spionaj și chiar pentru hărțuirea proprietarilor.

Autoturismul poate colecta și transmite date de la distanță

În funcție de cât de nouă este și capabilitățile prevăzute, autoturismul poate colecta și transmite la distanță date despre locația ta, când ai deschis ușile și chiar mostre cu vocea ta.

Reporterii NBC au dat exemplul lui Joshua Wessel, un bărbat care a fost acuzat de crimă, deoarece camionul victimei are o înregistrare a vocii sale în momentul uciderii. Raportul se referă și la o companie numită Berla Corp., care a construit o afacere din extragerea acestor date în numele poliției.

Citește continuarea pe Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase