Încrucişarea genunchilor este o poziţie foarte frecvent adoptată de oamenii care stau aşezaţi, iar mulţi dintre noi o facem în mod automat.
Această poziţie este elegantă si sexy şi de multe ori asociată cu '' feminitatea '' şi '' fineţea'', dar mulţi dintre noi nu ştiu că poate avea unele consecinţe grave pentru sănătate şi corpurile noastre.
Ce se poate întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă petreceţi prea mult timp cu un picior peste celălalt?
Menţinerea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afectiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră. Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă stai în aceeaşi poziţie pentru perioade prelungite de timp. Se pare că poziţia care provocă, cel mai probabil, paralizia nervului peronier este picior peste picior.
În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp, cu picioarele încrucişate,
presiunea sângelui în corp creşte. Chiar dacă nu aveţi probleme cu tensiunea arterială, evitaţi această poziţie pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru a preveni alte tulburări ale sistemului circulator.
Atunci când ai pus un genunchi peste altul, sângele circulă de la nivelul picioarelor până la piept, rezultând într-o cantitate mai mare de sânge pompat de inimă, care, la rândul său, creşte tensiunea arterială. O altă explicaţie posibilă este că tensiunea arterială creşte din cauza exercitării izometrice a muşchilor picioarelor (articulaţiile nu se mişcă şi muşchii nu variază în lungime), mărind astfel rezistenţa la fluxul sanguin. Acesta este motivul pentru care încrucişarea picioarelor la nivelul gleznei nu are acelaşi efect ca atunci când se pune un picior peste celălalt la nivelul genunchiului.
Această poziţie poate duce, de asemenea, la dezechilibrul pelvian. Această poziţie adoptată pentru un timp îndelungat face muşchiul interior al coapsei mai scurt, iar muşchiul exterior al coapsei mai lung şi pune articulaţiile în pericol.
Obiceiul de a sta cu picioarele încrucişate creşte riscurile de a dezvolta tromboza venoasă. Deşi cel mai mare factor care contribuie la varice sunt genele, înrucişarea frecventă a picioarelor poate duce la inflamare venelor. Există supape mici în vasele sanguine, care determină curgerea sângelui în direcţia greşită. Când picioarele sunt puse unul peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor.
În cele din urmă, un studiu a constatat că statul cu picioarele încrucişate pentru mai mult de trei ore pe zi poate face ca o persoană să îşi încovoaie spatele, să aibă dureri în partea inferioară a spatelui,dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.
Oamenii de ştiinţă din Olanda au raportat, în urma studiilor efectuate, că schimbăm aproximativ 80 de milioane de bacterii în timpul unui sărut pasional de zece secunde.
Volumul de sânge din corpul uman poate varia în funcţie de vârstă, stare de sănătate sau genul persoanei respective, însă, în medie, un adult sănătos are aproximativ cinci litri de sânge în corp.
Forma de inimă este recunoscută în întreaga lume ca fiind un simbol al iubirii romantice şi afecţiunii. Cum a devenit, însă, inima simbolul iubrii şi al Zilei Îndrăgostiţilor?
Dacă îi întrebi pe tinerii români care este ziua în care sărbătoresc dragostea şi fac cadouri iubiţilor sau iubitelor, îţi răspund, fără a sta pe gânduri, Valentine's Day - sărbătoarea de import care s-a transformat în ultimul timp într-o adevărată desfăşurare de forţe atât pentru cuplurile aflate în căutarea darului ideal, dar şi pentru comercianţi care speculează din plin noua modă. Puţini sunt cei care îşi amintesc că românii au propria sărbătoare a dragostei,…
Vlăduţ, băieţelul de doar şase ani al colegului nostru, diagnosticat cu neuroblastom şi alte două tumori, a început investigaţiile medicale în Israel. Are un drum lung în faţă şi are nevoie de fiecare dintre noi. Donaţii se pot face şi prin SMS la numărul 8828 cu textul Vladut.
Având o istorie a locului de patru secole, Palatul Cotroceni este una dintre clădirile cele mai importante ale României, în care s-au luat decizii care au influenţat decisiv ţara noastră. Poate cel mai important este Consiliul de Coroană din august 1916 în care s-a discutat intrarea României în Primul Război Mondial, participare care va duce în cele din urmă la realizarea Marii Uniri de la 1918.
Clădirea aflată pe strada Dionisie Lupu nr.46 din Capitală reprezintă un simbol al stilului romantic cu influenţe neogotice. În ciuda frumuseţii sale arhitecturale, locuinţa ridicată în jurul anului 1860 pentru Cezar Librecht păstrează în interiorul său povestea unuia dintre primele scandaluri de corupţie din istoria ţării.
Anul 2018 a fost un an excelent şi plin de descoperiri în neuroştiinţe, dovedind că, deşi creierul este organul nostru principal, deţine încă multe secrete. Chiar şi în secolul XXI, cercetătorii descoperă aspecte fundamentale cu privire la acest ţesut cu o masă de doar aproximativ 1,4 kilograme.
De la o berărie veche de 13.000 de ani la un oraş demult pierdut, ce ar fi fost construit de către prizonierii Războiului Troian, acestea sunt unele dintre cele mai importante descoperiri istorice din 2018.
Jurnaliştii care relatează ştirile din domeniul ştiinţei şi-au făcut propriile clasamente cu cele mai importante realizări înregistrate în domeniul lor în 2018, acesta fiind cazul şi jurnaliştilor de la Science News. Unele dintre evenimentele alese vorbesc despre investigaţii în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului, iar altele s-au concentrat asupra rezolvării unor mistere cu ajutorul geneticii ori asupra intervenţiilor de salvare în cazuri care au ţinut lumea cu sufletul…
Anul 2018 a fost plin în descoperiri ştiinţifice, iar unele dintre acestea au fost extrem de bizare, depăşind aşteptările normale şi dovedind că lumea înconjurătoare este în continuare plină de secrete.
Oumuamua este un asteroid misterios considerat a fi primul obiect interstelar observat în Sistemul Solar. Un grup de specialişti consideră că aceasta ar putea fi o structură extraterestră ce este în căutarea semnelor existenţei vieţii.
NASA doreşte să găsească urme de viaţă extraterestră. Deşi agenţia spaţială americană nu a găsit dovezi clare ale existenţei extratereştrilor, un savant NASA crede că deja am fost vizitaţi de extratereştri, aici, pe Terra.
Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor sau Castelul Corvineştilor, a atras de-a lungul timpului atenţia istoricilor care îl consideră şi locul unde ar fi fost închis pentru o perioadă necunoscută de timp Vlad Ţepeş. Specialiştii Universităţii din Princeton au încercat să determine ce se află sub Castelul Corvinilor din Transilvania. Din cauza secolelor în care castelul a fost reconsolidat, arheologii nu au fost siguri care este fundaţia originală a…