Home » Natură » Cu toate că suntem tentaţi să credem că pomii ajută la prevenirea poluării, cercetătorii au descoperit exact contrariul

Cu toate că suntem tentaţi să credem că pomii ajută la prevenirea poluării, cercetătorii au descoperit exact contrariul

Publicat: 03.12.2016
Cu toate că suntem tentaţi să credem contrariul, copacii din marile oraşe pot avea un impact hotărâtor în ceea ce priveşte poluarea.

Potrivit unui nou studiu care tratează modul în care guvernul Marii Britanii poate reduce fumul toxic, care are un efect puternic asupra sănătăţii oamenilor, s-a concluzionat că pomii pot stoca poluanţii, dar asta nu înseamnă că ar trebui tăiaţi.

„Mulţi oameni cred ca pomii reduc poluarea, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat şi este important ca această preconcepţie să fie făcută publică. Efectul său este influenţat de către factori precum designul străzii, numărul şi poziţionarea copacilor, specia acestora, densitatea, perioada din an şi direcţia vântului în raport cu străzile.” Toţi aceşti factori influenţează curenţii de aer şi poluanţii stocaţi sunt difuzaţi în aer.

Poluarea aerului a devenit o mare problemă în marile oraşe din întreaga lume. Chiar dacă această problemă este mult mai pregnantă în anumite oraşe, precum în Mumbai sau Beijing, multe oraşe sunt din ce în ce mai expuse acestui risc, precum Londra, care a depăşit limita de siguranţă stabilită de către Uniunea Europeană.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

Sateliţii NASA au descoperit mutiple surse TOXICE de poluare ale aerului – FOTO

Aerul poluat, posibilă cauză a obezităţii. Cum poate influenţa acesta creşterea în greutate

Copacii care se “hrănesc” cu CO2, soluţia împotriva încălzirii globale? – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase