Home » Natura » Balenele ”se hrănesc” zilnic cu aproximativ 171 de obiecte din plastic

Balenele ”se hrănesc” zilnic cu aproximativ 171 de obiecte din plastic

Autor: Oana Bujor 02.11.2018
Balenele ”se hrănesc” zilnic cu aproximativ 171 de obiecte din plastic
Mamiferele marine mari înghit aproximativ 171 de obiecte din plastic zilnic, avertizează experţii. În cadrul studiului, specialiştii au concluzionat că microplasticul reprezintă un pericol major pentru animalele ce filtrează hrana, precum balenele.

Rechinul-balenă, animal pe cale de dispariţie, ar ingera 171 de obiecte din plastic zilnic, în timp ce se hrăneşte în zonele din apropierea peninsulei Baja din California. Conform Mail Online, specialiştii au descoperit 0,7 obiecte per metru cub de apă, de asemenea aceştia cred că balena cu înotătoare ce trăieşte în alte zone înghite sute de bucăţi de plastic, zilnic. 

Conform rezultatelor studiului, plasticul ce nu este digerabil poate afecta fertilitatea, creşterea şi dezvoltarea animalelor după ce se acumulează în decursul anilor.  Principalul autor Eliza Gemanov, din cadrul Universităţii din Australia, afirmă că, ”în ciuda cercetărilor ample realizate asupra poluării marine, există puţine studii despre impactul plasticului din oceane asupra mamiferelor ce filtrează hrana. Încă încercăm să înţelegem amploarea problemei.”

Aproximativ două treimi din rechinii ce se hrănesc prin filtrare şi peste o pătrime dintre balene se află pe lista speciilor în pericol de dispariţie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: