Home » Natură » O nouă tehnologie de ”emisii negative” de carbon promite rezolvarea celei mai mari probleme de poluare a omenirii

O nouă tehnologie de ”emisii negative” de carbon promite rezolvarea celei mai mari probleme de poluare a omenirii

O nouă tehnologie de ”emisii negative” de carbon promite rezolvarea celei mai mari probleme de poluare a omenirii
Publicat: 29.06.2018
Un nou studiu condus de cercetătorii de la Universitatea California - Santa Cruz evaluează potenţialul pentru metodele create recent de a reţine dioxidul de carbon din atmosferă printr-un proces electrogeochimic care, de asemenea, generează hidrogen care poate fi folosit drept combustibil şi care creează produse secundare care pot ajuta la contracararea acidificării oceanelor.

Noul studiul a fost publicat în ultimul număr al Nature Climate Change. Primul autor al lucrării, Greg Rau, cercetător la UC Santa Cruz,  a precizat că tehnologia extinde semnificativ opţiunile pentru producţia de energie cu emisii negative, potrivit Science Daily.

Procesul foloseşte electricitate de la o sursă de energie regenerabilă pentru electroliza apei saline, pentru a genera hidrogen şi oxigen, cuplat cu reacţii care implică minerale abundente pentru a produce o soluţie care absoarbe şi reţine dioxidul de carbon din atmosferă.

„Nu doar reduce dioxidul de carbon atmosferic, ci şi adaugă alcalinitate oceanului, deci este un beneficiu în două situaţii diferite”, a precizat Rau. „Procesul converteşte dioxidul de carbon într-un mineral de bicarbonat dizolvat, care este deja abundent în ocean şi ajută la împiedicarea acidificării”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Singura ţară de pe Pământ cu emisii zero de carbon

Acord istoric pentru reducerea emisiilor de carbon între ţările ce se bazează pe comerţul naval

Sateliţii NASA au descoperit cauza unei creşteri fără precedent de dioxid de carbon din atmosferă

Această nouă invenţie transformă emisiile de gaze în petrol – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase