Home » Natură » Comportament de tip Hannibal observat la majoritatea speciilor de cobre

Comportament de tip Hannibal observat la majoritatea speciilor de cobre

Comportament de tip Hannibal observat la majoritatea speciilor de cobre
Publicat: 09.10.2018
Cobrele apelează deseori la un comportament de tip Hannibal, susţin specialiştii. Bryan Maritz din cadrul Universităţii din Western Cape, Africa de Sud, a observat momentul în care o cobră devora o altă cobră din aceeaşi specie. După mai multe cercetări au descoperit că acest comportament canibalistic este frecvent în cazul cobrelor.

„Iniţial am crezut că este vorba despre un ritual de împerechere, dar apoi am observat că era vorba despre un mascul din specia Naja nivea care devora un mascul mai mic din aceeaşi specie”, a declarat Maritz. 

Conform Live Science, deşi există mai multe cazuri de cobre-canibal şi în alte studii, comportamentul este considerat anormal. Pentru a descoperi dacă este frecventă această acţiune, Maritz şi echipa sa au analizat istoricul alimentaţiei a şase specii diferite de cobre africane. 

Se pare că ofiofagia este comună printre cobre. „Am descoperit că în 13%-43% dintre cazuri, şerpii sunt prada preferată a cobrelor”, au notat autorii în studiu. 

De asemenea, specialiştii au descoperit că în mare parte cobrele consumă aceeaşi specie, acţiune considerată canibalistică. Dintre cele şase cobre studiate, cinci au fost observate în timp ce consumau un membru al aceleaşi specii. Cobra din specia Naja nivea s-a dovedit a fi specia cu cele mai puternice tendinţe canibalistice. Din 148 de exemplare, şerpii au ales în 4% dintre cazuri un membru al aceleaşi specii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase