Home » Natură » Navele de croazieră din Norvegia ar putea fi alimentate de rămăşiţe de peşte

Navele de croazieră din Norvegia ar putea fi alimentate de rămăşiţe de peşte

Navele de croazieră din Norvegia ar putea fi alimentate de rămăşiţe de peşte
Publicat: 02.12.2018
Navele de croazieră reprezintă o sursă importantă de emisii cu efect de seră. Compania Hurtigruten din Norvegia afirmă că va elimina aceste efecte negative cu ajutorul peştelui mort.

Deşi sună ciudat, Norvegia dispune de o sursă majoră de peşte, iar rămăşiţele acestora pot fi amestecate cu alte deşeuri organice pentru producerea unui tip de combustibil numit biogaz, scrie Science Alert.

„Ce alţii văd ca pe o problemă, noi o vedem ca pe o resursă şi o soluţie”, afirmă directorul executiv al companiei, Daniel Skjeldam. „Prin introducerea biogazului pentru alimentarea navelor de croazieră, Hurtigruten ar putea deveni compania ce nu mai utilizează combustibili fosili”, a adăugat el.

Crearea biogazului implică un proces mirositor, chiar dacă nu este utilizat peşte. Produsul final reprezintă un amestec din diferite gaze ce sunt produse atunci când materiile organice se descompun la contactul cu oxigenul. În cele din urmă, rezultă în mare parte metan şi dioxid de carbon, dar pot exista şi cantităţi reduse de hidrogen sulfurat ce oferă mirosul de ouă stricate.

Biogazul poate fi purificat şi apoi lichefiat, fiind creat astfel biogazul lichid. Deşi biogazul este o alternativă mai bună la combustibilii fosili, procesul de producere a lui implică generarea unei cantităţi de dioxid de carbon în timpul procesului. De asemenea, biogazul nu este un combustibil ce poate fi utilizat la orice sistem de alimentare.

Compania a decis să investească şi în şase noi nave ce vor funcţiona cu biogaz.Conform conducerii companiei, prima navă va fi pregătită la începutul anului 2019.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Brânza Tofu, sursa de alimentare a sobelor şi aragazelor pentru un sat din Indonezia – FOTO+VIDEO

Crestere alarmanta a concentratiei de metan in atmosfera

Un studiu arată că expresiile faciale din timpul orgasmului şi cele asociate durerii nu sunt asemănătoare

Locuintele din Olanda sunt incalzite cu… balegar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase