Home » Natură » Numărul rechinilor a scăzut în proporţie de 92% în ultima jumătate de secol

Numărul rechinilor a scăzut în proporţie de 92% în ultima jumătate de secol

Numărul rechinilor a scăzut în proporţie de 92% în ultima jumătate de secol
Publicat: 18.12.2018
În ultimii zeci de ani, numărul rechinilor din Australia s-a redus considerabil. Cercetătorii susţin că această tendinţă se propagă pe întregul glob.

Populaţii de specii vulnerabile de rechini, inclusiv marele alb şi rechinul-ciocan, au scăzut în proporţie de 90% în regiune. Conform Independent, descoperirea contrazice rapoartele ce susţin că populaţiile de rechini sunt în creştere şi sugerează că pescuitul excesiv a dus la declinul acestor prădători importanţi.

Cercetătorii au utilizat informaţii din cadrul unui program de monitorizare a rechinilor din Queensland încă din 1960. Aproximativ 50.000 de rechini au fost capturaţi intenţionat, arată datele.

„Am descoperit că populaţiile de specii mari de rechini au scăzut cu 74-92%”, a declarat dr. George Roff din cadrul Universităţii din Queensland, ce a condus studiul.

Cercetătorii au mai adăugat faptul că mărimea medie a rechinilor precum rechinul-tigru sau rechinul-ciocan a scăzut de-a lungul acestei perioade. Aproximativ jumătate din speciile de rechini regăsite la nivel mondial se află şi în apele din Australia, cele mai multe populaţii fiind prezente în apropierea ţărmurilor din est şi vest.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 5 mituri despre rechini, false. Care este cea mai mare ameninţare a rechinilor

A fost identificată prima specie de rechin omnivor

A fost descoperită o nouă specie de rechin în Oceanul Atlantic

Cele mai primejdioase specii de rechini

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase