Home » Natură » O specie de maimuţe, unicat în România, la Grădina Zoologică din Braşov

O specie de maimuţe, unicat în România, la Grădina Zoologică din Braşov

O specie de maimuţe, unicat în România, la Grădina Zoologică din Braşov
Publicat: 23.01.2019
Trei noi specii de maimuţe, dintre care una este specie unicat în România, pot fi văzute începând de marţi la Grădina Zoologică din Braşov. Din Rotterdam au fost aduse opt maimuţe din specia Colobus guereza, unice în ţară, iar Zoo Braşov a aşteptat pentru acestea mai bine de un an.

Grădina Zoologică din Braşov este singura din ţară unde pot fi văzute maimuţele din specia Colobus guereza. Aici au fost aduse 8 maimuţe din specia Colobus guereza de la Grădina Zoologică din Rotterdam, fiind vorba despre 4 masculi, 3 femele şi un pui, pentru care Zoo Braşov a aşteptat mai bine de un an, potrivit lui Alin Pînzaru, director al Zoo Braşov, potrivit Mediafax.

Tot la Zoo Braşov au mai venit, la finalul anului trecut, şi 7 macaci coadă de leu de la o Grădină Zoologică din Germania. Din această specie mai sunt două exemplare la Timişoara, precum şi 4 capucini cu faţă albă, aduşi din Franţa. Din această specie, în România se mai regăsesc doar trei exemplare, la Zoo Mureş.

Valoare investiţiei a fost de peste 360.000 lei, sumă suportată din bugetul oraşului.

Animalele au fost într-o perioadă de carantină, iar de marţi pot fi vizitate în noile lor case, prezentate de conducerea Zoo Braşov. În adăposturile amenajate – Casa Maimuţelor, Casa lemurilor şi Casa suricatelor – animalele au la dispoziţie spaţii mai largi şi condiţii cât mai apropiate de cele din libertate. Casa maimuţelor a fost amenajată pe parcursul anului trecut, în urma unei investiţii de peste 2,8 milioane lei, din bugetul oraşului Braşov. Pentru fiecare dintre cele trei specii de maimuţe, spaţiul interior a fost dublat, iar cel exterior a fost extins şi el. În plus, faţă de spaţiile de dinainte de modernizare, a fost amenajată şi o zonă interioară de vizitare.

„Dacă în urmă cu câţiva ani, animalele erau ţinute în cuşti cu o suprafaţă foarte mică şi în nişte condiţii mai puţin prietenoase, odată cu modernizarea grădinii, aceste spaţii au fost mult extinse. În acest moment suntem într-o etapă nouă, de creştere a numărului de specii, astfel că Braşovul a ajuns să aibă un parc zoologic cu cele mai multe specii unice sau rare din ţară. Începând de astăzi, publicul Grădinii Zoologice Braşov va putea lua contact cu noile specii de maimuţe, cu lemurienii şi cu suricatele”, a declarat şi Barabas Laszlo, viceprimar al Braşovului.

Acum, conducerea Zoo Braşov vrea să deruleze workshop-uri şi activităţi educative pentru vizitatorii de toate vârstele.

„Vom avea şi ore de hrănire, dar şi keepers talks, discuţii cu îngrijitorii animalelor, la ore prestabilite”, a declarat Alin Pînzaru.

În viitor, conducerea Zoo Braşov are în plan să aducă noi specii de animale, precum: zebre, tamarini, marmosete, panda roşu. De asemenea, în următoarele luni, conducerea Zoo Braşov vrea să deschidă şi planetariul, care este aproape de finalizare, unde va fi şi un autobuz virtual în care vizitatorii vor experimeta o vizită în safari prin intermediul tehnicii moderne.

Grădina Zoologică Braşov are, în prezent, aproximativ 140 de specii de animale şi un total de 650 de exemplare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase