Home » Natură » Imagini rare din sălbăticie: Un astfel de atac între prădători nu a mai fost surprins de camere până acum

Imagini rare din sălbăticie: Un astfel de atac între prădători nu a mai fost surprins de camere până acum

Publicat: 07.01.2021
Imagini rare din sălbăticie: Un astfel de atac între prădători nu a mai fost surprins de camere până acum
Sursa foto: Washington State University

Un atac neobișnuit a fost surprins de camerele video ale oamenilor de știință în Rezervația Naturală Maya din Guatemala în martie 2019.

Cercetătorii au descris interacțiunea rară dintre doi prădători, un jaguar și un ocelot, într-un studiu publicat în decembrie 2020 în jurnalul Biotropica.

În trecut, rămășițe de la oceloți au fost descoperite în excrementele de la jaguar, astfel sugerând că felina mai mare vânează și se hrănește uneori cu felina mai mică. Jaguarii pot ajunge până la greutăți de 113 kilograme, în funcție de sexul animalului, în timp ce oceloții pot ajunge doar la aproximativ 20 de kilograme. Ambele feline sunt carnivore și consumă animale precum pești, broaște, rozătoare și maimuțe. Totuși, uneori, oceloții pot ajunge pe meniul jaguarilor.

„O astfel de situație poate apărea din cauza resurselor de apă limitate”

Până acum, un astfel de atac nu a mai fost surprins de camere.

„Deși astfel de interacțiuni între prădători sunt rare, există unele cazuri în care pot deveni mai prevalente, iar o astfel de situație poate apărea din cauza resurselor de apă limitate”, a explicat Daniel Thornton, unul dintre autorii studiului și profesor la Washington State University. Cu alte cuvinte, prădătorii precum jaguarii și oceloții sunt mai predispuși la astfel de interacțiuni dacă folosesc aceleași surse de apă.

Astfel de atacuri vor deveni tot mai frecvente

Oamenii de știință au surprins imagini cu atacul dintre jaguar și ocelot în timpul unei luni deosebit de aride dintr-un an secetos. Aceste perioade de secetă ar putea deveni mai pronunțate pe măsură ce criza climatică continuă să încălzească planeta noastră, astfel că sursele de apă ar putea deveni mai rare și aceste interacțiuni dintre prădători  mai frecvente, scrie Live Science.

În imagini se poate vedea cum ocelotul intră din partea dreaptă și se îndepărtează de cameră, ducându-se spre marginea apei. În timp ce se deplasează spre apă, un mascul jaguar apare din partea stângă și apucă felina de gât. Cele două pisici dispar apoi în întunericul nopții.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Imagini în premieră arată cum face față o broască țestoasă la atacul unui rechin

Cum pot fi explicate imaginile în care o caracatiță pare că lovește intenționat un pește

Imagini spectaculoase cu zimbri care se luptă, surprinse în Parcul Natural Vânători Neamț

Imagini spectaculoase: O haită de lupi își marchează teritoriul într-o pădure din Munții Piatra Craiului

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase