Home » Natură » Primul hotel cu urși polari, deschis în China, provoacă controverse

Primul hotel cu urși polari, deschis în China, provoacă controverse

Primul hotel cu urși polari, deschis în China, provoacă controverse
Credit foto: Captură Youtube
Publicat: 18.03.2021

China a inaugurat recent un „hotel cu urși polari”, primul din lume, atrăgând nu numai oaspeți, ci și critici puternice.

Hotelul Polar Bear, care face parte din parcul tematic Harbin Polarland din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul extrem al Chinei, a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute.

Oaspeților care se cazează acolo li se promite că pot urmări non-stop urși polari din toate cele 21 de camere.

„Indiferent dacă mâncați, vă jucați sau dormiți, urșii polari vă vor ține companie”, arată o postare de pe contul de WeChat al Harbin Polarland.

Fotografii și videoclipuri realizate de presa de stat chineză au arătat oameni care privesc doi urși polari într-un spațiu interior cu gheață artificială și mici bazine cu apă.

Cât costă o cameră în hotelul cu urși polari

Yang Liu, o purtătoare de cuvânt a Harbin Polarland, a declarat pentru Reuters că zona interioară este doar o parte din spațiul total al urșilor și că animalele sunt lăsate în aer liber atunci când temperatura și calitatea aerului o permit.

Ea a mai precizat că interesul de cazare la acest hotel, unde prețul unei camere variază între 1.888 și 2.288 de yuani (290,10 dolari până la 351,56 dolari) pe noapte, a fost „foarte mare”, adăugând că este complet rezervat pentru o perioadă de probă.

Conservaționiștii au criticat deschiderea acestui hotel.

Critici după deschiderea hotelului

Urșii polari sunt ai Arcticii, nu în grădinile zoologice sau în cutiile de sticlă din acvarii și, cu siguranță, nu în hoteluri”, a declarat Jason Baker, vicepreședinte al grupului pentru drepturile animalelor PETA.

„Urșii polari sunt activi timp de până la 18 ore pe zi în natură, călătorind în habitate care se pot întinde pe mii de kilometri, unde se bucură de o viață reală”, a mai spus el.

Nu este prima dată când statul asiatic provoacă controverse din cauza politicii față de urșii polari. În 2016, un centru comercial din sudul orașului Guangzhou a atras critici la nivel mondial după ce au apărut videoclipuri cu un urs polar, denumit Pizza, ținut captiv într-o incintă cu pereți de sticlă. A fost denumit „cel mai trist urs polar din lume”.

Înființat la sfârșitul anului 2005, Harbin Polarland se autointitulează primul parc de distracții din lume de arte cu specific polar.

Vă recomandăm să citiți și:

Urșii polari ar putea dispărea în următorii 80 de ani

Alarmant! Urşii polari rămân fără hrană. Motivul pentru care patru ursoaice nu au putut prinde nicio focă timp de zece zile

Poluarea poate transforma urşii polari în hermafrodiţi

Stare de urgenţă după ce un număr de 52 de urşi polari au ”invadat” un oraş din Rusia

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase